Ako zakupe Adu, gradiće aerodrom u Štoju

Nakon otvaranja novog hotela „Holidej vilidž Montenegro“ sa 250 ležaja u kompleksu HTP Ulcinjska rivijera kompanija Karisma hotels adriatik MNE je zainteresovana za nova ulaganja.

Objavljeno: 25. 05. 2018 - 06:20

Kako je Pobjedi kazao izvršni direktor zakupljenog Hotelsko-turističkog preduzeća ,,Ulcinjska rivijera“ Radomir Mikan Zec plan Karisme i njihovog strateškog partnera TUI grupe je ulaganje i na ostrvu Ada.   - U slučaju investiranja na Adi Bojani, u Karismi su kategorični kada su u pitanju kućice i vikendice na strani ostrva, da to ne bi bio njihov problem.

Karisma kao odgovorna kompanija kojoj je ekologija i zaštita životne sredine prioritet smatraju da treba urediti kompletnu infrastrukturu Ade. Radi se o veoma ozbiljnoj kompaniji, a i zakup Ulcinjske rivijere veoma je značajan državni projekat. Ugovor je ispoštovan i do sada je uloženo do 14 miliona eura - kazao je Zec.

Kako je objasnio ako dogovori oko zakupa Ade budu uspješni sljedeći korak Karisme biće izgradnja aerodroma u Štoju jer će to biti potreba njihovog strateškog partnera TUI koji goste dovodi svojim avionima.

 -  Ovo je početak vraćanja Ulcinja na turističku mapu Evope. Prije 50 godina  Ulcinj je bio metropola crnogorskog turizma sa 6.200 kreveta, šest mjeseci sezone i uskom saradnjom sa TUI i mislim da je ovo početak vraćanja Ulcinja na evropsku scenu – kazao je Zec.

Kako je naglasio samo u prvoj fazi nakon otvaranja Holidej vilidž Montenegro Karisma treba da zaposli više od 300 radnika.  - Poslije prve investicije i rušenja hotela Olimpik zato što je tehnološki masakriran oni nastavljaju sa podizanjem hotela Lido, sa pet zvjezdica – kazao je Zec.

Što se tiče zakupa ostrva Ada on tvrdi da su pregovori u toku, da su zbog sezone zaustavljeni, ali da misli da će do kraja godine biti konkretizovani.

 - Po nekim mojim saznanjima TUI je tražio da se ostrvo Ada ,,očisti“ od privatnih nelegalnih kućica i pod tim uslovima bi počeo izgradnju raznoraznih sadžaja – kazao je Zec dodajući da je u planu i izgradnja velikog aerodroma u Štoju.

Karisma Hotels & Resorts jedna je od vodećih grupacija u svijetu u oblasti hotelskog menadžmenta, koja uspješno posluje i poznata je po svom inovativnom pristupu, postavljajući nove standarde u ponudi odmora sa fokusom na kompletan ugođaj svojim gostima. Karisma u svom portfoliu ima 29 hotela i pored Crne Gore posluje i u Hrvatskoj, Srbiji, Meksiku, Dominikanskoj Republici, Jamajci i Kolumbiji. Karisma ima poslovnu strategiju i filozofiju potpuno orijentisanu na svoje goste i inovativnim konceptima se izdvaja od konkurencije, o čemu svjedoče prvenstveno zadovoljni gosti, ali i brojne nagrade i priznanja poput prestižne AAA 4 dijamanta