Demokrate: Žabljak može i mora bolje

Da bi se jedan grad mogao okarakterisati kao urbanizovan i turistički atraktivan, gradsko jezgro mora biti na nivou na kojem Žabljak trenutno nije. Još jedan pokazatelj, koji ide u prilog ovoj konstataciji je i gradski park koji je u potpunosti zapušten. Parkovi predstavljaju popularna mjesta kako za mještane, tako I za brojne turiste. Iz toga razloga, ovom napuštenom lokalitetu se mora povratiti stari sjaj kako bi se ponovo mogao nazvati zelenom površinom - poručuju iz Demokratske Crne Gore.

Objavljeno: 25. 05. 2018 - 13:48

''Zapuštenost parka se ogleda u koroziranim ekserima koji vire iz polomljenih klupa i mobilijara, tako direktno utičući na sigurnost naših sugrađana, koji, doduše, nemaju ni razloga da posjećuju ovaj narušeni dio grada. Kao da ovo nije dovoljno, u parku ne postoji rasvjeta, a mobilijar na dječijem igralištu je polomljen'', navodi se u saopštenju Demokrata.

Kako dodaju, stanovnici Žabljaka znaju da može i mora bolje.

''Nakon što Demokrate budu nosioci nove žabljačke vlasti, park će biti prilagođen najmlađima kako bi se dječiji osmijeh ponovo čuo na ovoj površini. Izgradićemo trotoar i postaviti prijeko potrebnu rasvjetu. Kako bi park, zaista bio park, oplemenićemo ga novim sadnicama rastinja, koje odgovaraju našem podneblju. Realizovanjem ovog projekta, Demokrate će i Žabljačanima pokazati kako to izgleda kada se napokon odgovorno vrši vlast, i šta znači raditi za račun opštine i u interesu građana. Da su Demokratama Žabljačani i buduće generacije u fokusu govori činjenica da smo, kao još jedan projekat, izdvojili renoviranje dječijeg igrališta u sklopu parka, kao jedine javne površine koju naši mališani trenutno imaju na usluzi. Zato Žabljačani, dođite kući, jer imamo plan!'', zaključuje se u saopštenju.