Komisija odbacila ostavku Petrova

Stručno-trenerska komisija (STK) Džudo saveza nije usvojila ostavku nacionalnog trenera, Georgija Petrova, saopšteno je iz te asocijacije.

Objavljeno: 25. 05. 2018 - 14:31

Navodi se da je STK podržala Petrova u nastojanjima da se ostvari što bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu, koje će od 20. do 27. septembra biti održano u Bakuu.

"STK je većinom glasova zaključila da je Petrov od početka angažmana pokazivao punu odgovornost na mjesto nacionalnog trenera, prije svega ozbiljnim i profesionalnim pristupom trenažnom procesu reprezentativaca, o čemu govori i evidentan skok crnogorskih takmičara na rang listi. Nadamo se da e taj napredak biti nastavljen i da će biti krunisan na SP u Bakuu", piše u saopštenju STK.

Petrov je u utorak u pismu Upravnom odboru i Stručnom savjetu Džudo saveza objavio da podnosi ostavku na mjesto nacionalnog trenera reprezentacije Crne Gore.

Petrov je, obrazlažući odluku, naveo da da je u ratu koji se vodi protiv Saveza, reprezentacije i njega lično, postalo nemoguće raditi i očekivati bilo kakav rezultat.