Za 21. vijek: Kao ranjena zvijer su nas napali

"Bolesnim lažima Demokratske partije socijalista nema kraja i to su dokazali saopštenjem u kom su izmislili da koalicija “Ljudi za 21. vijek” planira izazivanje većih incidenata", kazali su u koaliciji Demokrate-URA, naglasivši da su ih iz DPS-a napali "ničim izazvani, što je osobina svake ranjene zvijeri".

Objavljeno: 27. 05. 2018 - 17:03

“Organizovana kriminalna grupa, DPS, čiji su predstavnici na terenu banditi sa dosijeima, grupa je potvrđenih patoloških lažova koji prvo fizički nasrnu na naše mlade kandidate za odbornike i funkcionere da bi ih zatim optužili da su sami sebe prebili. Ovakva izopačena mašta i fikcija mogla se zapatiti samo u iskrivljenim umovima, čije su prirodno stanište spuške zidine, gdje dobar dio njih već boravi”, navode u koaliciji.

Ističu da je to ista ona galerija likova koji su prebili poslanika Danila Šaranovića, demolirali njegovo vozilo, repetirali pištolj u pravcu njegove glave, suzavcima jurišali na odbornike URA-e, dali zeleno svijetlo za pucanje na novinare i da se od njih svašta može očekivati.

“Udaraju čas na predstavnike naroda, čas na crnogorsku mladost, čas na novinare i poslenike javne riječi… Od broja i učestalosti njihovih udaraca na sve ljudsko, pomahnitala zvijer DPS već duže vrijeme ne zna ni gdje udara. Od tako izopačenih i dehumanizovanih umova se svašta moglo očekivati, ali ne i to da se svedu na nivo takvih političkih mizerija da nas optužuju za planiranje većih incidenata i to u okolnosti kada je našem mladom kandidatu za odbornika raskrvavljena glava rukom njihovih jurišnika čija su banditska lica prava slika, prilika i mjera ljudskosti organizovane kriminalne grupe, zvane DPS”, navode u koaliciji.

DPS-u poručuju da, kad ih već optužuju za spremanje većih incidenata, kažu crnogorskoj javnosti koji to incident, koji to zločin može biti veći i teži od krvi crnogorske mladosti, koja se danas crveni na svim ekranima u Crnoj Gori.

“Da je sreće, morala i imalo ljudskosti u vama, nakon takvog događaja biste se crvenjeli i vi. Ali, vi nemate srama. Izvršitelji vaših zadataka su očito počeli da ispunjavaju zahtjev šefa nad šefovima koji su artikulisali mediji bliski vama, sadržan u poviku “Trebalo je u glavu!” Danas smo vidjeli da je onaj ko je to smislio zacrtao da ta glava treba da bude glava crnogorske omladine, međutim, ona vas se ne plaši i ona će vam reci stop”, naglašavaju u koaliciji.

Dodaju da o tome ko planira izazivanje većih incidenata, pohode na političke subjekte i njihove funkcionere, dovoljno govore  upadi DPS-a u centralu Demokrata u Pljevljima.

“Perverzna potreba da svoje planove projektujete na nas govori dovoljno o tome koliko ste vi kriminalna organizacija, a nereagovanje na ovakve događaje svjedoči o tome da je ovo država u kandžama organizovane kriminalne grupe. Ali, neće još dugo biti. Ne plašimo se vaših zvjerskih napada, spremno vas čekamo olovkama i srcima u grudima, ali ako mislite da ćemo ćutati i trpjeti vaša nepočinstva, prevarili ste se”, kažu oni.

Pozvali su međunarodne diplomatske predstavnike u Crnoj Gori da reaguju na divljanje organizovane kriminalne grupe u režiji DPS.

“Poštovani predstavnici međunarodne zajednice u Crnoj Gori, molimo Vas da ovaj naš poziv doživite veoma ozbiljno, kako bi bolesni naumi Demokratske partije socijalista bili na vrijeme spriječeni. Pozivamo sve građane da demokratski, olovkom u ruci, osmjehom na licu izignorišu ovakve provokacije DPS-a”, zaključuju u koaliciji Demokrate-URA.