Šešelj: Ulemek čita, trenira, piše i ne žali za Đinđićem

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj posjetio u zatvoru Zabela Milorada Ulemeka, osuđenog za ubistvo Zorana Đinđića.

Objavljeno: 31. 05. 2018 - 23:03

Po izlasku iz Zabele, Šešelj je pokazao papir, na kom je rukom napisano da mu Ulemek daje ovlašćenje da, sa svojim pravnim timom, pokrene postupak revizije sudskog postupka u kom je Ulemek osuđen na najtežu kaznu zatvora za ubistvo premijera Srbije.

“Ovlašćujem dr Vojislava Šešelja da u moje ime i u dogovoru s mojim advokatima pokreće sva pravna pitanja i ulaže sve sudske podneske u cilju ostvarivanja revizije sudskih postupaka koji se vode protiv mene i u kojima sam osuđen”, napisao je Ulemek.

Na navodnom ovlašćenju nema pečata, drugih podataka ovlašćenih lica, niti pečata notara.

Kako je Šešelj rekao novinaru b92, Legija je zadovoljan uslovima koje ima u Zabeli, čita, piše, trenira i ne žali za ubijenim premijerom Zoranom Đinđićem, za čije ubistvo je dobio maksimalno propisanu kaznu zatvora od 40 godina.

Prema riječima lidera srpskih radikala, osim revizije postupka za ubistvo Đinđića, trebalo bi uraditi i kompletne revizije slučajeva ubistava Ivana Stambolića i Slavka Ćuruvije.

Takođe je rekao i da je kod Ulemeka otišao, kao što je juče i najavio, “da zajedno oslobađaju Kosovo”, o čemu će sjutra razgovarati i sa Zvezdanom Jovanovićem, takođe osuđenim na maksimalnu kaznu zatvora za ubistvo Đinđića. Ali, kako je zaključio, ići će korak po korak, odnosno najprije će se pozabaviti revizijom sudskih postupaka.