Met Leblank napušta Top Gear!

Popularni glumac saopštio je da će sljedeća sezona serijala, koja će se emitovati kasnije ove godine, biti posljednja u kojoj će se pojaviti kao voditelj.

Objavljeno: 01. 06. 2018 - 09:25

Leblank je bio važan član voditeljskog tima koji je BBC okupio 2016. nakon prekida saradnje sa Džeremijem Klarksonom, Ričardom Hamondom i Džejmsom Mejom. 

Do sada se ovaj američki glumac pojavljivao u tri sezone obnovljenog serijala Top Gear, a sljedeća, koja će se emitovati tokom 2018, biće mu ujedno i posljednja. 

U izjavi za medije povodom odlaska sa mjesta voditelja Leblank je rekao da je rad u emisiji Top Gear za njega bilo zabavno iskustvo i da je veoma uživao u saradnji sa ostatkom tima.

Uprkos tome, glumac je objasnio da su mu posvećenost serijalu i česta putovanja oduzimala previše vremena koje bi želio da provede sa svojom porodicom i prijateljima, i da je zbog toga ipak odlučio da ode. 

"Ostaću zauvijek Top Gear fan i želim ekipi uspjeh u daljem radu. Hvala ima na sjajnoj 'vožnji'", zaključio je Met Leblank. 

Nakon što je objavio da napušta Top Gear, glumac je na Twitteru dobio podršku i pohvale od dvojice kolega-voditelja, Krisa Harisa i Rorija Rida, koji su proteklih godina sarađivali sa njim.

Urednik kanala BBC 2, Patrik Holand, takođe je pohvalio Leblanka kao "sjajnog voditelja", koji je svoj posao radio sa strašću i koji je pokazao izvanredno poznavanje automobila. 

Holand je kazao da BBC ima velike planove oko izbora novog voditelja koji će zamijeniti Meta Leblanka i pridružiti se timu 2019, ali za sada nije poznato ko bi to mogao biti. 

Kada su se svojevremeno odlučili za Meta, bilo je to zato jer je - sa jedne strane - u pitanju poznati glumac i TV lice, a sa druge zaljubljenik u automobile i motocikle. 

Njegovom izboru za voditelja doprinijelo je i to što je Amerikanac, pa je BBC računao da će na taj način privući više gledalaca s one strane Atlantika.