Sačekuša za Pljevljaka: Likvidiran sa nekoliko metaka

Pljevljak Radovan Laketić (37), poznat kao jedan od glavnih heroinskih dilera u Beogradu, likvidiran je sa nekoliko metaka u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio u naselju Veljko Vlahović na Voždovcu.

Objavljeno: 01. 06. 2018 - 22:12

Kako saznaje Blic, on je pokušao da se sakrije od ubice, međutim nije uspio.

Kako piše Blic, Laketić je, po svemu sudeći, primijetio svog egzekutora pa je preko parkinga trčao sve do žbunja u blizini zgrade. Tu je pokušao da se sakrije iza drveta, međutim ubica ga je stigao i izrešetao na licu mjesta.

Njegovo tijelo pronađeno je tek jutros kada su ga primijetile komšije iza oraha preko puta zgrade u kojoj je živio.

U travi su i dalje vidljivi tragovi krvi.

Komšije kažu da su poznavale žrtvu, da su ga sretale u zgradi, međutim dalje nijesu želeli da komentarišu.

Radovan Laketić, iz Pljevalja, nedavno je izašao iz zatvora gdje je bio zbog trgovine drogom.

Na Banjici je 2009. uhapšen u trenutku kada je sjeo u automobil, a u rancu je imao dva kilograma heroina i više od kilogram smjese paracetamola i kofeina.

Pretresom su kod njega pronađena i dva mobilna telefona, kao i 700 eura. Sumnja se da su ga policajci spriječili da stigne do uličnih dilera i podijeli im "robu", ali i uzme novac. U njegovom prisustvu policijski službenici su pretresli stan koji je iznajmio na Banjici.

U njemu su tada pronađeni još 25 paketa sa više od 19,5 kilograma heroina, sedam paketa sa 6,4 kilograma paracetamola i kofeina, blizu pola kilograma kokaina, osam grama hašiša, 25 grama laktoze za miksovanje, dva miksera s tragovima heroina, digitalne vage za precizno mjerenje... Ulična vrijednost droge procijenjana je na oko 500.000 eura.

Treća karika lanca trgovine drogom

"Imamo operativna saznanja da je Laketić jedan od glavnih snabdjevača heroinom beogradskih narkomana. On je, moglo bi se reći, treća karika, odmah poslije "bosa" i organizatora šverca... Laketić je bio ne samo glavni kurir, već i distributer za Beograd", naveo je tada izvor iz istrage.

Prema informacijama iz policije, ovaj Pljevljak drogu je nabavio u Turskoj i sa svojim turskim saradnicima upakovao je u đonove muških gumenih papuča, a potom utovario u kombi. Vozilo je sam dovezao do Beograda.

Interesantno je da je Laketić tada iznajmio još jedan stan u Beogradu - u Vidskoj ulici imao je "štek" za novac. Tamo je pretresom pronađeno 69.040 eura. Sve mu je to privremeno oduzeto.

(foto: tanjug)