Zbog protesta malinara u kilometarkoj koloni sijevale pesnice

U Prijepolju, gdje malinari od juče drže blokiranu magistralu prema Crnoj Gori, vozače, kojima treba po nekoliko sati da bi prošli kroz ovaj grad, polako izdaje strpljenje, a u samom gradu je totalni kolaps.

Objavljeno: 03. 06. 2018 - 21:04

Na Ivanjskom mostu, preko koga vodi alternativni pravac kroz Prijepolje iz Crne Gore, kasno popodne došlo je to tuče između nekoliko nervoznih vozača. Do manjeg verbalnog sukoba, zbog koga nije intervenisla policija, došlo je posle gužve u saobraćaju, odnosno pošto je u opštem metežu na Ivanjskom mostu neko pokušao "preko reda" da se ubaci ispred automobila koji je išao ispred njega.

Na centralnim prijepoljskim ulicama, kojima se zbog blokade usmjerava saobraćaj, trenutno je potpuni haos, pošto su grad zakrčili kamioni, šleperi, putnički automobili. Sa obije strane barikade, na kojoj noć dočekuje oko 500 malinara, kolone su duge i po više kilometara, a pojedinim kamiondžijama trebalo je i po četiri sata da prođu kroz Prijepolje.

prijepolje2

Jednom od putnika koji je čekao u koloni iz pravca crnogorske granice večeras je pozlilo zbog čega je morala intervenisati hitna pomoć čija ekipa se teškom mukom probila kroz zakrčene prijepoljske ulice.

U odnosu na popodnevne sate broj malinara koji dežuraju na barikadi kod Vladičanskog dvora se udvostručio. I dalje ne popuštaju u svom zahtjevu da otkupna cijena ovogodišnjeg roda mora biti 180 dinara. Kako je najavljeno, sjutra će im se na protestu pridružiti voćari iz 13 opština zapadne Srbije koji bi organizovano trebalo da stignu u Prijepolje.