Evo šta je kraljica Elizabeta poklonila kraljevskom paru za vjenčanje

Iako kraljevski par treba da se odrekne većine svojih svadbenih poklona u vrednosti od 8 miliona funti koje su primili od nepoznatih darivatelja i kompanija koje su putem njih željele da ostvare promociju i dobit, jedan poklon, onaj kraljice Elizabete II, sigurno je nadomijestio spomenuti “gubitak”.

Objavljeno: 04. 06. 2018 - 14:38

Pri odabiru svog poklona, kraljica Elizabeta II za svog je unuka i njegovu suprugu odlučila je da bude prilično darežljiva. Poklon dostojan kraljice, zapravo je kuća “York Cottage” na imanju u Sandringhamu. Poklon kojim je Elizabeta II zasigurno oduševila mladence, u bukvalnom je smislu nevjerovatnih proporcija ako je suditi prema 8000 hektara zemlje na koliko se prostire imanje.

Od toga, 240 hektara čini javni park, a 24 hektara vrt koji je ujedno povezan s glavnom kućom. Imanje zapravo datira sve do razdoblja kralja Edvarda VII. koji je kuću poklonio svom sinu, kralju Džordžu V u 1893. godini. Hari i Megan trenutno borave u kući Notingam koja je smještena na prostoru Kensington palate, a svoj novi dom će koristiti kao odmaralište.

Zanimljivo je da prema navodima stranih medija, spomenuto imanje izbjegavaju pripadnici kraljevske porodice zbog toga što smatraju da je kuća ukleta.