ne Bijelo Polje Petrom Smolovićem." /> ne Bijelo Polje Petrom Smolovićem." />

Bijelo Polje i sjever opredijeljeni za napredak, imaće i dalje podršku Vlade

Bijelo Polje se opredijelilo za napredak, kao i cjeli sjever. Bijelo Polje želi i može da postigne više, i pripada mu više, kao i cijelom sjeveru, ocijenio je danas potpredsjednik Vlade Milutin Simović tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem.

Objavljeno: 06. 06. 2018 - 10:13

Simović je poručio da će Vlada u punom kapacitetu podržati ostvarenje tih ciljeva, a to su da se u Bijelom Polju i drugim opštinama na sjeveru otvori što više radnih mjesta, otvori što više proizvodnih pogona, diverzifikuje ekonomija, korišćenjem svih raspoloživih prirodnih resursa.

„Prije svega, ovdje u Bijelom Polju treba valorizovati turističke potencijale kroz dalje intenziviranje već započetih kapitalnih projekata, poljoprivredne resurse, uključujući i šumske, uz modernizaciju saobraćajnica sa saobraćajnom državnom i regionalnom kičmom autoputa.  Naša zajednička obaveza je da zajedno radimo i na jačanju obrazovanja, zdravstva, kulture, sporta i svega što podrazumijeva veći kvalitet života građana“, kazao je Simović.

2018-06-06-bijelo-polje-ppv-milutin-simovic-sastanak-sa-rukuvodstvom-opstine-foto-1

Predsjednik Opštine Petar Smolović izrazio je zahvalnost prema Vladi za sveobuhvatnu podršku lokalnoj upravi i razvoju opštine u prethodnom periodu. Smolović je istakao da će se Opština Bijelo Polje truditi da opravda ukazano povjerenje, te da će u daljoj dobroj komunikaciji sa Vladom stvarati dobar ambijent za bolji život građana Bijelog Polja. Posebno je istakao da se dobro razumjela poruka građana Bijelog Polja i da je ona podsticaj i obaveza više u realizaciji svih definisanih programskih ciljeva.

2018-06-06-bijelo-polje-ppv-milutin-simovic-sastanak-sa-rukuvodstvom-opstine-foto-3

Radnu posjetu Bijelom Polju potpredsjednik Simović, sa saradnicima nastaviće u razgovoru sa poljoprivrednim proizvođačima, kojima će danas biti uručena rješenja o podršci za nabavku stočnog fonda za ovu godinu. Simović će obići i zemljoradničku zadrugu Zaton.