Na ulicama Beograda počeo je rat kriminalnog podzemlja

Niz ubistava u proteklih mjesec dana na beogradskom asfaltu. U 12 vatrenih obračuna 7 ljudi je ubijeno, a 6 ranjeno. Da li je bara postala premala za krokodile?

Objavljeno: 06. 06. 2018 - 12:57

- Cijela regionalna bara je premala za tu vrstu posla. U toj bari i u regionalnoj bari su sve mogućnosti ili sve ono što se može podrvgnuti organizovanom kriminalu već podvrgnuto, a inače je prenaseljena što se tiče aktera organizovanog kriminala - rekao je kriminolog Dobrivoje Radovanović za TV Prvu.

Sa njim se slaže i bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti, Božidar Spasić.

- Sa sigurnošću možemo da kažemo da imamo rat na ulicama Beograda. Strah me da se taj rat ne proširi i na ulice drugih gradova u Srbiji. U ovom trenutku možemo da kažemo da imamo rat kriminalnog podzemlja koji na svu sreću ne izaziva kolateralnu štetu - kaže Spasić.

Ubistvo koje je posebno privuklo pažnju dogodilo se prošlog ponedjeljka na Karaburmi kada su profesionalne ubice sa 15 metaka likvidrale Dragoslava Miloradovića, inače kuma Luke Bojovića.

Na meti crnogorski kriminalci

Uglavnom su na meti crnogorski državljani, ali među žrtvama ima i domaćih. Ubistva među crnogorcima ima posebnu težinu, jer je tada poznato šta sledi.

- Nije isključeno i verovatno je prisutno ono što je tradicija u Crnoj Gori, revanš za ubistvo ili možda krvna osveta, za koju smo misleli da je davno iščezla za ovih prostora - navodi Radovanović.

Spasić kaže da oćekuje da će se u prijestonici uskoro dogoditi novi zločin kao odgovor na ovo ubistvo.

- Vrlo brzo će se dogoditi novo ubistvo u Beogradu i da će to biti odgovor klana Luke Bojovića na ovo ubistvo, jer im je ovo ubistvo teško palo - dodaje Spasić.

Na sve to treba dodati rat među navijačkim frakcijama, ali i sukob još druga dva crnogorska klana, kavačkog i škaljarskog. U tom sukobu je u prva četiri meseca ove godine ubijeno troje ljudi.