Učenici "Andre Navara" završnim koncertom zatvorili manifestaciju "Stani i slušaj! I čini to češće!"

Učenici Umjetničke škole osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente "Andre Navara" sinoć su u dvorištu Art And Wine House, u Berima nadomak Podgorice, priredili  završni u nizu koncerata posvećenih djelima kompozitora klasične muzike.

Objavljeno: 06. 06. 2018 - 14:16

Kosta Vujošević, Elena Peruničić, Tamara  Radulović, Enes Tafulić, Bojović Đustina, Hodžić Kenan, Vlasta Popović, Vukčević Milica i Manuela Fetahović su za oko 60 prisutnih izveli djela koja potpisuju Breval, Bah, Prebanda, Cosseto, Verkuren, Kreisler, Pjacola, Hatze, Falla, kao i rusku narodnu pjesmu -  Rjabinuška.  

Nastupi su dio projekta «Stani i slušaj! I čini to češće!» koje NVO Art Link organizuje u saradnji sa Umjetničkom školom osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente Andre Navara, koji je finansijski podržalo Ministarstvo sporta.

Cilj projekta je podrška aktivizmu i kreativnosti mladih u stvaranju kulturnih sadržaja koji će doprinijeti unapređenju muzičke i opšte kulture stanovnika grada. Završni koncert je deveti u nizu koncerata koje su učenici ove škole izveli u saradnji sa Art Linkom. 

Art Link doprinosi osnaživanju mladih umjetnika da budu aktivni učesnici kulturno-umjetničkog života u svojoj sredini; promociji mladih umjetnika i umjetnosti, stvaranju i njegovanju nove publike organizovanjem raznih umjetničkih programa na neuobičajenim mjestima u gradu.  

Art Link čine mladi i kreativni ljudi koji žele da doprinesu obogaćivanju kulturne i umjetničke scene u Crnoj Gori.