Đurković preuzeo katarski klub

Crnogorski rukometni stručnjak, Ratko Đurković, novi je trener katarskog Al Rajana, saopšteno je iz tog kluba.

Objavljeno: 08. 06. 2018 - 13:11

Navodi se da je pivot šampionske generacije Lovćena potpisao ugovor na godinu, uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu.

“Al Rajan je klub sa velikom tradicijom i uvijek je u vrhu katarskog rukometa. Poslije godinu pauze i osvojene titule prvaka sa Borcem iz Banja Luke ovo je prava prilika da nastavim sa trenerskim poslom i nadam se uspjesima”, kazao je Đurković agenciji MINA.

Đurković je bio član prve generacije crnogorske reprezentacije nakon sticanja nezavisnosti, sa kojom je nastupio na Evropskom prvenstvu u Norveškoj 2008. godine.

Bio je pomoćni trener selektora seniorske crnogorske reprezentacije Kasima Kamenice i prvi trener juniorske selekcije.

Igrao je i za reprezentacije SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore.

Sa rukometnom reprezentacijom SR Jugoslavije domogao se bronze na Svjetskom prvenstvu 2001, dok je godinu ranije osvojio četvrto mjesto na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Đurković je u igračkoj karijeri osvojio šest titula prvaka države i dva nacionalna kupa igrajući za Lovćen, Metaloplastiku, Sintelon, Partizan, Bidasou (Španija), Pik Seged (Mađarska) i sarajevsku Bosnu.

U trenerskoj karijeri ima osvojen Kup Crne Gore sa Lovćenom 2010. i titulu prvaka Bosne i Hercegovine sa Borcem iz Banja Luke 2017. godine.

Đurković je u karijeri trenirao Lovćen, makedonski Pelister, grčku Patru, mađarski Komlo i Borac, koji je sam napustio nakon što je više od polovine igrača napustilo ekipu.

Komlo je vodio dvije sezone i u drugoj bio šestoplasirani u prvenstvu Mađarske.

Đurković je drugi crnogorski stručnjak na kormilu Al Rajana, poslije Pera Miloševića koji je katarski klub predvodio do trofeja.

Milošević je bio trener Đurkoviću u Lovćenu i crnogorskoj reprezentaciji.