Produžen Javni poziv za podsticanje razvoja klastera do 18. juna

Ministarstvo ekonomije produžava trajanje Javnog poziva za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za period 2017-2020. godina, za 2018. godinu do 18. juna.

Objavljeno: 11. 06. 2018 - 09:27

Zbog značajnog interesovanja klastera za učešće u Programu, Ministarstvo je rok za dostavljanja prijava produžilo za 7 dana, s obzirom na to da je, u skladu sa Javnim pozivom, rok za dostavljanje ponuda bio 11. jun.

Javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera raspisan je 10. maja, a raspoloživa sredstva za ovu godinu su 150.000 eura.

U okviru javnog poziva Ministarstvo ekonomije odobrava finansijsku pomoć do 50% ukupnih opravdanih troškova, odnosno do 65% za klastere iz manje razvijenih jedinica lokalne samouprave, i to u iznosu najviše do 15.000 eura po jednom projektu.

Strateški prioritetne djelatnosti koje su predmet sufinansiranja obuhvataju: preradu poljoprivrednih proizvoda/prehrambenu industriju, drvopreradu, ostale proizvodne djelatnosti (u skladu sa Programom), turizam i ugostiteljstvo.

Ministarstvo ekonomije, u cilju jačanja konkurentnosti i razvoja preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća, od 2012. godine u kontinuitetu radi na implementaciji politike razvoja klastera u Crnoj Gori. Cilj Programa podsticanja razvoja klastera je finansijska podrška efikasnijem funkcionisanju inovativnih klastera i njihove bolje promocije, u pravcu ostvarivanja bolje konkurentske pozicije malih i srednjih preduzeća na nacionalnom i međunarodnom tržištu.

Konkursna dokumentacija za učešće u ovom Programu može se preuzeti na sajtu Ministarstva ekonomije.