Bajernova užasna završnica, Alba izborila majstoricu

Pobjedom u 4. utakmici finala njemačkog prvenstva u "Mercedes benc" areni u Berlinu, Alba je uspjela da izbori majstoricu u meču protiv Bajerna, bilo je 72:68, pa je sada 2:2.

Objavljeno: 13. 06. 2018 - 22:22

Četvrta utakmica je bila veoma interesantna, neizvjesna do samog kraja, što govori i činjenica da je najveću prednost na ovom meču imala ekipa crnogorskog trenera Dejana Radonjića  na samom startu treće dionice, kada je povela sa 36:27.

Igralo se prilično tvrdo, ekipe su se skoncentrisale na odbranu, a u poslednju četvrtinu ušlo se uz rezultat 53:53. Neizvjesnost je dostigla vrhunac kad je Alba po prvi put povela u poslednjoj dionici sa 67:66 kada je Grigonis postigao poene. Na drugoj strani je Jović promašio težak ulaz, a Alba je na ulasku u poslednji minut povela sa tri poena prednosti nakon iskorišćenih slobodnih bacanja Sikme.

Reding je promašio trojku za izjednačenje na 15 sekundi do kraja, a na drugoj strani je Siva pogodio za 4 poena prednosti, što je bilo nedostižno za goste do kraja utakmice.

Bajern skoro tri minuta nije postigao poen, tek na samom kraju su uspjeli da probiju odbranu Albe koja je bila odlična u ključnim momentima.

Gifi je postigao 20 poena, Sikma je postigao 12, a 10 je imao Grigonis. Stefan Peno je postigao 5 poena, a Bogdan Radosavljević je imao 2 poena. Na drugoj strani Bartel 11 poena, baš kao i Kaningem, Jović je dodao 10 uz 4 asistencije, a Lučić 7.

Peti meč je na programu u subotu u 20:30.