Nema bonusa, ulažu u Sozinu 582.000 eura

Bord direktora Monteputa odlučio je da ove godine ne podijeli bonuse zaposlenima iz prošlogodišnjeg profita. Novac će uložiti u nabavku osnovnih sredstava i mašina za pranje tunela Sozina, obilježavanje linija i rekonstrukciju objekata, rekao je Pobjedi izvršni direktor kompanije Jonuz Mujević.

Objavljeno: 14. 06. 2018 - 06:32

Monteput je lani imao 1,9 miliona eura profita, a odlukom Vlade kompaniji je usmjereno 30 odsto ili 582.000 eura. Mujević je obasnio da u ovoj godini na bonuse nijesu imali pravo zaposleni i menadžerski tim, već isključivo članovi borda direktora.

- Članovi borda su, međutim, odlučili da se odreknu bonusa i svoj dio od 10.350 eura preusmjere Akušerskoj klinici u Podgorici - kazao je izvršni direktor i objasnio da je istekao sporazum koji su svojevremeno, na osnovu zaključka Vlade, potpisali sindikat, odbor direktora i izvršni direktor o pravu na bonuse.

- Nijesam potpisivao drugi sporazum sa zaposlenima tako da bonusi u ovoj godini ne sljeduju izvršnog direktora, menadžerski tim i radnike – istakao je Mujević i pojasnio da je sporazum o isplati bonusa bio donešen kada su plate bile niže.

Monteput o odluci o podjeli svog dijela dobiti mora da informiše Vladu, koja je prije dvije sjednice usvojila prijedlog odbora direktora te kompanije da 70 odsto profita za 2017. godinu, ili 630.000 eura, ide na glavni račun državnog trezora.

Taj je novac raspodijeljen Crnogorskom olimpijskom komitetu, koji je dobio pedeset hiljada, Rukometnom savezu dvadeset hiljada, KK Budućnost 602.900, KK Mornar pedeset hiljada i futsal klubu Jedinstvo iz Bijelog Polja pet hiljada eura. 

Opširnije u Pobjedi...