GEGAJ: Albanci su oduvijek lojalni Crnoj Gori, Medojevićeve izjave neozbiljne

Funkcioner DPS-a Nikola Gegaj ocijenio je da su  Albanci u Crnoj Gori oduvijek bili lojalni državi u kojoj žive, davali značajan doprinos njenom razvoju i punog srca učestvovali u obnovi nezavisnosti.

Objavljeno: 14. 06. 2018 - 10:09

On je reagujući na saopštenje Nebojše Medojevića kazao da su „izjave tog čovjeka su toliko neozbiljne,da mi se čini neukusnim da ih komentarišem“.

Medojević je juče u pisanoj izjavi za Portal Analitika kazao da svi albanski političari podržavaju Prirodnu Albaniju, odnosno princip „Svi Albanci u jednoj državi“.

Prema riječima Gegaja, Medojevićeve izjave niko ne uzima ozbiljno.

„Koliko ja znam Crnoj Gori ne prijeti bilo koja opasnost od velikodržavnih projekata, niti za te svrhe smije zloupotrebiti bilo koji narod u Crnoj Gori. Medojević mora da zna da su Crna Gora i Albanija članice NATO saveza“, smatra Gegaj.

Takve izjave, kako je dodao, sigurno neće narušiti dobrosusjedske odnose Crne Gore i Albanije, a Albanci u Crnoj Gori su oduvjek bili lojalni državi u kojoj žive, davali značajan doprinos njenom razvoju i punog srca učestvovali u obnovi nezavisnosti.

„Bolje i pametnije je Medojeviću da svoje slobodno vrijeme utroši na saniranje brojnih problema DF-a nego što ga troši na bezpredmetno podizanje tenzija među gradjanima Crne Gore  i pokušava da zloupotrebi multinacionalni i multivjerski sklad koji vjekovima postoji u Crnoj Gori“, zaključio je Gegaj izjavi za Portal Analitika.