Mira Furlan: Kim Kardašijan je idealna umjetnica našeg doba

Ovo vrijeme je loše za umjetnost i umjetnike, a idealna umjetnica našeg doba je Kim Kardašijan, rekla je glumica Mira Furlan pred svoj dolazak na književni regionalni festival "Krokodil", koji se održava sljedećeg vikenda u Beogradu.

Objavljeno: 14. 06. 2018 - 11:14

Autentična zvijezda jugoslovenske kinematografije svojim ulogama je obiliežila deceniju pred raspad velike zemlje i njene umjetničke scene. Mira Furlan već godinama živi u SAD, gde je ostvarila nekoliko uloga, među kojima se izdvaja ona u holivudskom serijalu "Babilon 5". 

Glumica u Los Anđelesu predaje na Odsjeku "Liberal art and science" njujorške Akademije za film. Mira Furlan kaže da je rad sa studentima za nju veoma inspirativan jer predaje mladim ljudima koji su u Los Anđeles stigli iz različitih djelova svijeta. 

"Mnogo učim od njih jer svako od njih gleda svijet iz svog specifičnog ugla. Moji studenti su stigli iz Pakistana i Saudijske Arabije do Rusije, Kine i Indije... Perspektive su uvijek različite i naši razgovori na časovima su intenzivni i dinamični", kaže Mira Furlan. 

Prema njenim riječima, studenti joj daju uvid u svijet novih tehnologija i socijalnih medija. 

"To je sasvim novo polje za mene. Jednostavno se bojim socijalnih medija i prema njima osjećam nesavladivu antipatiju. U školi predajem razne zanimljive predmete. Ne predajem glumu već sam dio takozvanog "liberal art & science" odsjeka. Moja obaveza je da naprosto čitam i učim nove stvari što je za osobu mojih godina korisno i zdravo. Moja baka je uvijek govorila da čovjek treba da vježba svoj mozak. Važno je ne zarđati", kazala je Mira Furlan.