Haradinaj obećao ravnopravnost crnogorskoj zajednici na Kosovu

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj sastao se danas sa predstavnicima crnogorske zajednice na Kosovu, na čelu sa predsjednikom Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodanom Vujičićem.

Objavljeno: 14. 06. 2018 - 13:40

Premijer Haradinaj je ocijenio izvanrednim odnose između Albanaca i Crnogoraca kao i odnose između Kosova i Crne Gore.

On je istakao potrebu unapređenja ekonomskih odnosa između dvije zemlje i potrebu poboljšanja prava crnogorske zajednice na Kosovu. U tom pravcu je najavio otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca.

“U julu ćemo otvoriti  Razvojni centar Crnogoroca Kosova, koji će biti glavna adresa i ključni mehanizam preko kojeg će se sprovoditi Strategija integracije Crnogoraca i koji će doprinjeti jačanju odnosa između Kosova i Crne Gore”, dodao je Haradinaj.

S druge strane, predstavnici crnogorske zajednice na Kosovu su zahvalili premijeru Haradinaju na stalnoj podršci koju im daje u raznim projektima.

Haradinaj je obećao da će crnogorska zajednica imati ravnopravan tretman sa ostalim zajednicama.

“Kosovo je naša zajednička kuća i crnogorska zajednica će imati ravnopravan tretman sa ostalim zajednicama. U ime Vlade zahvalio sam se predstavnicima crnogorske zajednice na aktivnom učešću na javnom, političkom i kulturnom životu Kosova, i obećao im da ćemo biti uz njih i ubuduće”, napisao je Haradinaj nakon sastanka na svom fejsbuk nalogu.