DF: Plan Demokrata i URA je da razgovaraju sa DPS-om uz pomoć ambasada

Koliko smo mogli da zaključimo iz onoga što se pojavilo u medijima, u planu su neki razgovori Demokrata i Ure sa DPS-om, uz pomoć međunarodnog faktora. To sve podsjeća i liči na onaj dogovor DPS-a i takozvane građanske  opozicije iz 2015. godine, uz pomoć Hanovog prethodnika Filea, koji je završio ulaskom dijela opozicije u tzv. vladu izbornog povjerenja, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta. 

Objavljeno: 14. 06. 2018 - 14:18

Takođe, kako se dodaje,  iz ponuđenog dokumenta se prepoznaje da je URI i Demokratama naloženo da se vrate u parlament, iako su se zakleli da tamo, bez novih izbora, neće ulaziti, jer ,,za Demokrate data riječ je ravna zakonu''.

“Podsjećamo da je ,,suvi'' bojkot, bez bilo kakvih drugih radnji, kao što su protesti ili opoziciono akciono jedinstvo, više mjeseci bio jedina politika Demokrata i Ure”, naveo je Milutin Đukanović šef poslaničkog kluba DF-a.

Nema sumnje da je i ovoga puta svoje prste umiješala ambasada i međunarodna zajednica koja i sada, kao i 2015. godine, traži pojedince u opoziciji koje potom podvodi režimu ostvarujući političke ciljeve njihovih vlada, a koji su se do sada, po pravilu pokazali štetni za građane i opozicione stranke.

“Očigledno, stigla je jasna i precizna naredba iz ambasade da URA i Demokrate ne samo da se moraju vratiti u parlament, nego i pokazati  određenu dozu kooperativnosti”, zaključuje se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.