Marković: Pozdravljam odluku opozicije da se vrati u parlament

Predsjednik Vlade Duško Marković je izjavio da "pozdravlja odluku Demokrata i Ure sa jučerašnje konferencije za štampu u kojoj su izrazili spremnost da u okviru parlamenta rade na važnim pitanjima za proces integracija, na temelju posvećenosti EU vrijednostima i principima".

Objavljeno: 14. 06. 2018 - 17:04

"Takođe želim da pozdravim i već donijetu odluku ostalog dijela opozicije za povratak u parlament. 
Sva pomenuta pitanja su aktuelna i važna u cilju jačanja političkog sistema, demokratije i napretka zemlje, kao i za evropsku budućnost Crne Gore, što je konstatovano i u izvještaju o napretku Evropske Komisije za Crnu Goru. 
DPS je spremna da radi na implementaciji ovih pitanja kroz uspostavljanje posebne radne grupe u okviru parlamenta kao jedinog mjesta za takav dijalog. 
Smatramo da je to pravi način, kao što je to uvijek bio stav Vlade i DPS, da se o svim važnim pitanjima razgovara u okviru institucija. 
Politička stabilnost koju Crna Gora ima je temelj da u parlamentu kroz konstruktivan dijalog u zajedničkom interesu i uz učešće svih parlamentarnih partija radimo na napretku zemlje, bez obzira na razlike, za dobro građana Crne Gore", dodao je Marković u saopštenju.