Nekad dobijali Mercedese, sad ih čeka kazna!

Selekcija Rusije slavila je na otvaranju Svjetskog prvenstva protiv Saudijske Arabije sa čak 5:0. Domaćin nije mogao da poželi bolji početak, potpuno zasluženo su upisali ubjedljiv trijumf na startu šampionata i sada osokoljeni ulaze u nastavak takmičenja.

Objavljeno: 15. 06. 2018 - 13:18
Foto: EPA-EFE/AHMED YOSRI

Što se tiče Saudijaca, oni su svojevremeno za sam plasman na planetarnu smotru bili bogato nagrađivani, kada su 1994. godine dobili Belgiju, igrači su bili obasipani zlatom i skupim automobilima, ali vremena su se promijenila.

FS Saudijske Arabije je veoma razočaran zbog ubjedljivog poraza njihovih fudbalera na startu Mundijala i pojedine fudbalera čekaju i kazne.

"Veoma smo razočarani zbog poraza. Osjećamo potpuno nezadovoljstvo nakon ovog rezultata, jer ne predstavlja odraz nivoa naše pripremljenosti.

Nekoliko igrača čekaju kazne, u pitanju su golman Abdulah Al-Majuf, napadač Mohamed Al-Sahlavi i defanzivac Omar Hosavi", izjavio je predsjednik FS Saudijske Arabije, Adel Ezat.

Saudijce tek čeka težak zadatak, kako se u drugom kolu grupne faze sastaju sa selekcijom Urugvaja, koja važi za favorita i najbolju selekciju u grupi A. Meč je na programu 20. juna.