Knežević izašao iz zatvora, Front se vraća i u skupštinske odbore

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izašao je iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija gdje je proveo tri mjeseca zbog napada na policajca 17. oktobra 2015. godine.

Objavljeno: 16. 06. 2018 - 08:01

U kratkoj izjavi za Pobjedu Knežević je saopštio da će se javnosti obratiti u ponedjeljak 18. juna tokom zasijedanja Skupštine.

Iz DF-a je nakon sjednice Predsjedništva, na kojoj je analizirana aktuelna politička situacija a povodom izlaska Kneževića, saopšteno da se Front u parlament ,,vraća u punom kapacitetu”.

- To faktički znači da će DF prisustvovati sjednicama plenuma ali i sjednicama svih radnih tijela, saopštio je izvor Pobjede.

Iz DF-a je saopšteno da aktuelna vlast, mediji bliski njoj i američkoj ambasadi, neke nevladine organizacije i djelovi opozicije uporno pokušavaju da sakriju činjenicu da je Knežević bio politički zatvorenik.

- Izricanje prvostepene presude, njena pravosnažnost i upućivanje poziva za zatvor, dio su opsežnih i brižljivo pripremanih aktivnosti Mila Đukanovića da po svaku cijenu osvoji predsjednički mandat i time učvrsti vlast, ali i da Demokratska partija socijalista i njeni sateliti osvoje vlast u svih 11 opština, saopštilo je Predsjedništvo DF-a.

Oni su kazali da je za vrijeme progona Kneževića, DF-a i funkcionera tog saveza primjetno odsustvo minimuma solidarnosti opozicije. 

- Šta više, jedan njen dio, oličen u koaliciji Demokrata i Građanskog pokreta URA, aktivno učestvuje u kampanji protiv DF-a, kaže se u saopštenju.

Iz DF-a su naveli da je dio opozicije neiskreno pristupio u izbornoj kampanji, zbog čega je Đukanović pobijedio u prvom krugu na predsjedničkim, a DPS na lokalnim izborima osvojio vlast u 11 opština.