Završeno samo 116 grobnica

Iako je dinamičkim planom izgradnje grobnica u okviru šeste faze proširenja groblja bilo predviđeno da firma ,,AM sistem“ izradi 354 grobnice različitih tipova, do sada je, kako tvrde iz Pogrebnih usluga, završeno svega 116.

Objavljeno: 16. 06. 2018 - 08:09

- Radovi se realizuju sporijom dinamikom od ugovorene, ali u kontinuitetu. Očekujemo da će izvođač intenzivirati radove kako bi bile završene aktivnosti definisane ugovorom – kazao je direktor Pogrebnih usluga Slobodan Stanović.

On je podsjetio da je to preduzeće sa firmom ,,AM sistem“ potpisalo ugovor za izgradnju grobnica različitih tipova i prateće infrastrukture na šestoj fazi proširenja gradskog groblja još u oktobru prošle godine.

Proširenje glavnog gradskog groblja iznad postojećeg parkinga (šesta faza), obuhvatiće izgradnju dijela grobnica različitih tipova u procijenjenoj vrijednosti od oko 400.000 eura i infrastrukture vrijednosti 90.000. Takođe, planirana je i izgradnja kapele i mrtvačnice na komemorativnom trgu groblja na Čepurcima, procijenjene vrijednosti 50.000 eura i izgradnja ogradnog zida, vrijednosti 45.000.

- Pogrebne usluge će ubrzo pokrenuti proceduru za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju ogradnog zida oko preostalog dijela parcele (6. faze proširenja) groblja, jer je izgrađena nova saobraćajnica od Zabjela, duž ograde gradskog groblja Čepurci, do uklapanja na postojeću saobraćajnicu u podnožju Ljubovića. Izgradnjom preostalog dijela ogradnog zida, novi dio groblja biće povezan sa starim, čime će biti obustavljen prolazak putničkih vozila između dva dijela groblja - kazao je Stanović.