"Jesenjin" zapleten nitima sna (VIDEO)

Podgorički muzički sastav Jesenjin je 14. juna u KIC-u „Budo Tomović“ promovisao šesti singl/spot „U nitima sna“. Riječ je o snažnoj i vrlo emotivnoj baladi čije stihove potpisuje pjevačica benda i afirmisana pjesnikinja dr Svetlana Kalezić Radonjić, dok je autor muzike klavijaturista Igor Perović.

Objavljeno: 16. 06. 2018 - 12:43

Spot koji su snimili Igor Perović, basista benda Slaven Ivanović i frontment grupe Crveno i crno Mihailo Miha Radonjić, u studiju, na obali Ribnice i pasareli na Zlatici, vizuelno dočarava atmosferu pjesme koja govori o prolaznosti života i gubitku.

Prema riječima autorke stihova, u pitanju je univerzalna priča, u isto vrijeme izazovna i odbijajuća, u zavisnosti od toga kako se postavljamo prema suštinski važnim životnim pitanjima.

- Ako od njih bježimo u virtuelnu stvarnost u kojoj caruju kult zabave, potrošnje, pseudovrijednosti i senzacionalizma – takva tema bi se mogla smatrati neprivlačnom i teškom zato što podstiče na razmišljanje; ako ih prihvatamo kao neodvojivi dio postojanja koji svakog sustigne prije ili kasnije – takve zapitanosti su dobrodošle zato što nam pokazuju da smo, bez obzira na sve razlike, zapravo, jednaki. Jednaki u želji da volimo i da budemo voljeni. Jednaki u nastojanju da budemo prihvaćeni i da prihvatamo. Jednaki u namjeri da proživimo život najbolje što se može dosežući sklad unutar sebe i u interakciji sa drugima – rekla je Svetlana Kalezić Radonjić.

Igor Perović kaže da je pjesma svoje obrise dobila još 2006. godine dok je sa Svetlanom sarađivao u grupi Krug, da bi je kompletirali nekoliko godina kasnije, kada je njihovo partnerstvo obnovljeno u Jesenjinu.

- Art rok zvuk ove balade bio je putokaz u kom pravcu ćemo ići sa narednim pjesmama koje je publika već zavoljela: „Zauvijek i još jedan dan“, „U predvorju od oblaka“, „Sreća“, „Ona te ne voli“... Razlog zbog kojeg tek sada „U nitima sna“ predstavljamo publici je što smo čekali da se slušaoci naviknu na naš umjetnički stil koji nije svakome prijemčiv, ali i da ovladamo video produkcijom u mjeri koja je potrebna da vizuelno dočaramo svu vrijednost njenih stihova i muzike – rekao je Perović.

U spotu se pored navedenih članova benda pojavljuju pjevačica Milena Janković, bubnjar Nikola Zdravković, te gost-gitarista Isidor Gajević.

Koautor spota Ivanović kazao je da je promocijom spota koji je predstavljao najveći izazov u umjetničkom smislu za cio bend ovaj novi projekat Jesenjina uspješno završen. Međutim, kaže on, posao još nije okončan za autore koji sa svakom novom pjesmom teže boljoj audio i video produkciji.

- Sa velikim zadovoljstvom mogu da najavim da ćemo ubrzo krenuti u snimanje novog spota Jesenjina za numeru „Bez Izlaza“ koju ce otpjevati Milena Janković. Takođe ćemo napraviti spot za pobjednika gitarijade Niksićko rok garden fest koja će se odrzati 22. juna ispred KIC-a, gdje ćemo nastupiti u revijalnom dijelu – rekao je Ivanović.