Ostvario sam san

Transfer karijere, transfer o kojem se mašta – Vladan Lipovina potpisao je ugovor sa Rajn-Nekar Levenom, najboljim njemačkim, a samim tim i jednim od najboljih svjetskih klubova.

Objavljeno: 17. 06. 2018 - 08:35

Crnogorski rukometaš tako je na kraju sezone koju neće pamtiti po dobrom, jer je imao zdravstvenih problema, a njegov Hitenberg ispao iz Bundes lige, pokazao kakav je ostavio utisak u najjačoj ligi na svijetu, zbog čega je dvadeset petogodišnji Cetinjanin prva akvizicija poznatog kluba.

- Slobodno mogu da kažem da mi se prelaskom u Leven ostvario san. Dolazim u vrhunski klub u Bundesligi i jasno je da je ovo za mene još jedan iskorak u karijeri – kazao je na početku razgovora za Arenu Vladan Lipovina.

VELIKI KLUB

Rajn-Nekar Leven je bio šampion Njemačke 2016. i 2017. godine, a u tek završenoj sezoni na nevjerovatan način ostavio je bez titule. Tri kola prije kraja Levenu je bio dovoljan bod u Manhajmu, a čisti zicer za remi Levena odbranio je naš Nebojša Simić. Sada se slažu kockice za napad na nove trofeje.

- Leven je veliki klub, koji se svake godine bori za trofeje. Tu su i kvalitetna pojačanja jer će biti veliki broj utakmica u prvenstvu, Kupu i Ligi šampiona. Radujem se igrama u Ligi šampiona, to će za mene svakako biti veliki motiv, a učiniću sve kako bi ostvarili zacrtane ciljeve - rekao je Lipovina.

Iako je Hitenberg ispao iz Bundeslige, ali Vladan Lipovina će i naredne sezone igrati u najjačoj ligi na svijetu. Krajem decembra imao je zdravstvenih problema, zbog čega je propustio finiš sezone, ali je i pored toga statistički treći desni bek Bundeslige, a na 19 mečeva postigao je čak 79 golova.

- Ljudi iz Manhajma pratili su me još od ranije. Igrao sam za dva kluba u Njemačkoj, igrao za reprezentaciju protiv Njemačke i upravo nakon Evropskog prvenstva je i uslijedio poziv, jer je pomoćni trener ujedno i član stručnog štaba reprezentacije. Već tada su pokazali interesovanje. Imao sam manjih zdravstvenih problema, sada je to sve prošlost, pregovori su uspješno završeni, dogovorili smo se i zaista sam srećan – kazao je crnogorski bombarder.

(Opširnije u Areni)