Uhapšen državljanin Kosova, oduzet pištolj

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorca su tokom vikenda nastavili pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica. Jedno lice je uhapšeno zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Objavljeno: 18. 06. 2018 - 14:57

"Naime, službenici CB Podgorica su tokom vikenda vršili kontrolu vozila bez registarskih oznaka, vozila sa inostranim registarskim oznakama, kao i vozila sa zatamnjemim staklima na prednjem dijelu vozila. Tom prilikom službenici Interventne jedinice CB Podgorica, izvršili su kontrolu putničkog motornog vozla marke „BMW“ kosovskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazila tri lica, J.G, A.M. i P.T, državljani Kosova. Prilikom pregleda vozila, službenici policije su u ladici vozila pronašli pištolj marke „Zoraki“ kalibra 7,65 mm sa četiri metka, u ilegalnom posjedu, a za koji se sumnja da pripada J.G.", saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se J.G. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krvivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici CB Podgorica nastaviće sprovođenje planskih pojačanih aktivnosti na kontroli bezbjednosno interesantnih lica.