Ko je Ranko Radulović?

Nikšićanin Ranko Radulović je bio osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Zorana Vilotijevića. Tada su osuđena i njegova braća Slavko i Miomir Radulović. 

Objavljeno: 19. 06. 2018 - 10:37

Iz osvete za ovo ubistvo brat Zorana Vilotijevića - Milan Lezo Vilotijević - ubio je Slavka Radulovića, a osuđen je na 20 godina.

Radulović se svojevremeno dovodio u vezu sa švercom cigareta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, a mediji su tada nagovještavali da na granici Crne Gore i Bosne i Hercegovine postoji ,,privatni put“ kojim se prebacuje ,,vrijedna roba“.

Radulović je hapšen zbog zelenašenja, iznude, a 2015. godine je uhapšen zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala likvidacije. Dvije godine kasnije, ponovo je uhapšen zbog sumnje da je 11. oktobra 2016. organizovao preno- šenje oružja i municije od mjesta Slano ka Nikšiću.

Sumnjičili su ga da je krivično djelo počinio u saizvršilaštvu sa sugrađanima Darkom Vickovićem (38) i Ratkom Martinovićem (37), koji su juče uhapšeni.

Radulović je bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelik i vlasnik je lokala ,,Tani“ u Nikšiću.       

Radulović je juče uhapšen, a prema nalazima istrage, mafijaška grupa koju predvodi Radulović sumnjiči se da je, po nalogu vođa škaljarskog klana, trebalo da djeluje u dva pravca: da se likvidiraju pojedini policijski funkcioneri iz Nikšića i Podgorice, kao i da se eliminišu dvije bezbjednosno interesantne osobe, koje su duže na meti ovog klana iz Kotora