Podnijeli smo prijave i protiv dječaka koji su pretukli druga i protiv oca dječaka

Policija je saopštila i da je podnijela krivičnu prijavu protiv ova pretučenog dječaka, jer je pretukao oca jednog od dječaka koji su tukli njegovog sina.  

Objavljeno: 19. 06. 2018 - 14:25

Policija je danas saopštila da su protiv dva maloljetna i jednog punoljetnog lica ,koja su kako se vidi na snimku koji su objavili mediji pretukli druga u Resursnom centru „dr Peruta Ivanović“ u Kotoru, prije tri mjeseca podnijeli prekršajne prijave.

Policija je podnijela prekšajne prijave nakon što je slučaj prijavio otac pretučenog dječaka. Mediji su objavili da su ga pretuku jer nije znao pjesmu „Od Topole pa do Ravne gore“.

Policija je saopštila i da je podnijela krivičnu prijavu protiv ova pretučenog dječaka, jer je pretukao oca jednog od dječaka koji su tukli njegovog sina.

 

Policija je u martu 2018. godine, protiv tri lica od kojih su dva maloljetna, podnijeli prekršajnu pirjavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – fizički napad izvršen na štetu maloljetnog lica.

Službenici OB Kotor su, nakon prijave koju je, 23.03.2018. godine, podnio otac oštećenog dječaka R.Đ. (46), u vezi fizičkog napada prema njegovom maloljetnom sinu M.Đ. (16), a koji se dogodio dva dana ranije, 21.03.2018. godine, u Resursnom centru „dr Peruta Ivanović“ u Kotoru, preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na identifikaciji lica koja su učestvovala u ovom događaju. I

stog dana kada je prijava primljena, službenici OB Kotor su identifikovali maloljetne učenike ovog Resursnog centra, M.L. (16) i Đ.B. (16) i punoljetnog D.B. (18), i od njih prikupili obavještenja vezana za ovaj događaj, odnosno fizički napad prijavljen na štetu pomenutog M.Đ. koji je takođe učenik Resursnog centra.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac u Kotoru koji se izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Službenici OB Kotor su zatim, 26.03.2018. godine, protiv M.L, Đ.B. i D.B. Sudu za prekršaje podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – fizički napad izvršen na štetu maloljetnog lica.

Takođe, u vezi sa ovim događajem, službenici OB Kotror su, 30.03.2018. godine, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv R.Đ. (46), oca maloljetnog M.Đ. koji je oštećen u prethodno opisanom događaju, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda na štetu M.L. (52), oca jednog od napadača.

On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 26.03.2018. godine, u mjesta Radanovići, nakon kraće prepirke i svađe, u vezi događaja u kojem su učestvovali njihovi sinovi, zadao udarac zatvorenom šakom M.L. u predjelu glave, kojom prilikom je on zadobio teške tjelesne povrede, koje su konstatovane od strane ljekara Opšte bolnice u Kotoru.