"Plata je 2.000 evra, ali da vidimo prvo koliki vam je RASPON RUKU"

Avio-kompanija "Emirejts" sa sjedištem u Dubaiju organizovala je u Sidneju prošlog vikenda audiciju za prijem kabinskog osoblja.

Objavljeno: 19. 06. 2018 - 15:07

Od budućih stjuardesa očekuje se da ispunjavaju određene uslove, na primjer da mogu da dosegnu visinu od 212 centimetara kada se podignu na prste, da su visoke najmanje 160 centimetara i da nemaju tetovaže na vidljivim djelovima kože.

Kandidatkinje su uz prijavu priložile dobro osvijetljenu fotografiju na kojoj su kompletno našminkane, sa čistom i urednom frizurom, bez modnih detalja.

Na dan audicije nosile su cipele s visokim potpeticama i obavezan crveni karmin, zaštitni znak kompanije (bez sjaja).

Manikirani nokti su uslov i za muškarce i za žene. Muškarci moraju da budu uredno obrijani i kratko potšišani.

Na dan audicije kandidati su došli u poslovnoj garderobi, a suknje su morale da budu 2,5 cm ispod kolena. Kandidati na priloženim fotografijama nijesu smjeli da nose naočare i kontaktna sočiva u boji.

Avio-kompanija trenutno ima oko 100 letova iz Australije do Dubaija nedjeljno. Plata kabinskog osoblja se ne oporezuje, a dodatna prednost su karte po sniženim cijenama.

Početna plata je oko 24.000 dolara godišnje, a pored osnovne plate obuhvata finansijske beneficije kao što je plaćeni topli obrok (na primjer, ako prespavaju u drugom gradu).

Osnovna početna mjesečna plata je 976 evra, plus 13 eura po satu leta. Ako lete 80 sati, to je ukupno oko 2.000 evra.