U kasne sate kod njega dolaze mali, mršavi mladići

Policija i tužilaštvo detaljno istražuju da li je dizajner Darko Kostić, koji je saslušan zbog optužbi maloljetnika da ga je seksualno zlostavljao, i ranije napadao maloljetnike tražeći da imaju seksualne odnose, saznaje "Blic".

Objavljeno: 20. 06. 2018 - 09:08

- Prema prvim informacijama postoje indicije da ovo nije jedini slučaj i to se provjerava - kaže sagovornik "Blica".

Kako saznajemo, protiv Kostića je podignuta krivična prijava za polno uznemiravanje u redovnom postupku nakon što ga je maloljetnik L. J. (15), inače učesnik emisije "Neki novi klinci", optužio da ga je seskualno uznemiravao u njegovom stanu. Maloljetnik je policiji ispričao da je kod Kostića otišao kako bi ga on fotografisao.

- On ga je fotografisao i za to tražio novac, a kada se ispostavilo da dječak nema pare, Kostić je od njega tražio da se skine, da se maze, što je ovaj odbio. Dječak je zatim pobjegao i potom je policiji na Novom Beogradu podnijeta krivična prijava za seksualno uznemiravanje - otkriva izvor "Blica".

Kako „Blic“ saznaje, policija i tužilaštvo detaljno će provjeriti navode obojice.

Prema rečima Kostićevih komšija iz zgrade na Novom Beogradu gdje živi, on je poznat kao muškarac kojem gotovo svaki dan u stan dolazi drugi mladić.

- Viđamo svaki dan ovdje mladiće koji idu kod Kostića. Svi su mali, mršavi, ko zna da li su punoljetni. Dolaze kod njega i ostaju do kasno uveče - kaže jedan od komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Mladić htio da skoči kroz prozor njegovog stana

Kako za „Blic“ priča jedan od komšija Darka Kostića, prošle zime jedan mladić htio je da skočli kroz prozor iz Kostićevog stana.

- Tada je neki mladić napravio scenu, histerisao je, otvorio prozor i nagnuo se preteći da će da skoči. Hvala Bogu to je spreijčeno, a Kostić se ni posle toga nije primirio. Nastavio je da dovodi mladiće u stan - kaže komšija modnog kreatora.

Kostić: Dječak je jurio mene, nisam ga zlostavljao

Poznati modni kreator negirao je optužbe da je seksualno uznemiravao dječaka. On je saslušan u ponedjeljak uveče u svojstvu građanina. Pred tužilaštvom je negirao da je seksualno zlostavljao L. J. (15) ističući da se nije krio, niti da je znao da ga policija traži.

- On je tvrdio da je saznao da je policija krenula u potragu za njim iz elektronskih medija, a onda je ispričao kako je dječak bio taj koji je njega napao. Navodno, kako je ispričao, L. J. je došao u atelje, lupao mu je na vrata i napadao ga je - kaže izvor „Blica“ upoznat sa slučajem.