Od dugova "bježi" uz pomoć lažnog pasoša

Proslavljeni njemački teniser i bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, nalazi se usred diplomatske afere u koju su uključene Velika Britanija i Centralnoafrička Republika.

Objavljeno: 20. 06. 2018 - 14:13

Osvajač šest gren slem turnira je prošle godine proglasio bankrotstvo, pošto je zapao u dugove prema privatnoj britanskoj banci Arbutnot Latam. 

Beker je dospio i na sud, a da bi izbjegao dalje pojavljivanje pred sudijom pozvao se na diplomatski imunitet Centralnoafričke Republike, države koja ga je navodno nedavno postavila za svog atašea za sport, kulturu i humanitarne aktivnosti u Briselu. 

Međutim, ispostavilo se da diplomatski pasoš kojim Beker raspolaže nije validan, već se radi o falsifikatu. To je potvrdio i ministart spoljnih poslova CAR, Šarl Armel Duban. 

"Potpis na pasošu nije moj, a broj pripada seriji koja je štampana tokom tranzicione vlade prije četiri godine. Kopija Bekerovog pasoša koja cirkuliše na društvenim medijima, a koju sam vidio je naivno urađena kopija", rekao je Duban. 

Boris Beker, kao ni njegovi advokati nijesu odgovorili na navode o lažnom diplomatskom pasošu, koji je prema informacijama iz Centralnoafričke Republike napravljen tokom građanskog rata u toj zemlji od 2012. do 2014. godine.