Ne poznajemo Rudar, ali favoriti smo

Trener Partizana, Miroslav Đukić, rekao je danas da njegovim fudbalerima neće biti lako protiv Rudara, ali da želi prolaz dalje sve do plasmana u grupnu fazu Lige Evrope.

Objavljeno: 20. 06. 2018 - 14:29

"Sigurno je da neće biti lako. Poznajemo njihov mentalitet, to su čvrste, tvrde ekipe. Nikad ne želiš da dobiješ ekipe sa ovih prostora. Pokušaćemo da prođemo dalje i nastavimo evropsku avanturu jer smo vidjeli da Partizanu treba evropska liga jer je to šansa da promovišemo igrače, vrijednosti i klub, a dobra je i finansijska injekcija", rekao je Đukić novinarima u Beogradu.

Partizan i Rudara sastaće se u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Đukić je naveo da će bivši crnogorski reprezentatvac Andrija Delibašić pomoći u pripremama za tog rivala, kao i da će Partizan biti dobro pripremljen za dvije utakmice sa crnogorskim klubom.

Fudbaleri Partizana rekli su danas da je Rudar iz Pljevalja nepoznanica i da ne bježe od uloge favorita u duelima prvog kola kvalifikacija za LE.

"Imamo dva mjesta gdje možemo da igramo kao domaćini, a tamo će tako da bude. Drago mi je što su tu, blizu. Znamo da svi oni tamo hoće da budu ovdje u Partizanu. Ne bježimo od toga da smo favoriti, ali to moramo da pokažemo na terenu", rekao je vezista Partizana Saša Zdjelar novinarima.

Zdjelar je priznao da ne poznaje ekipu Rudara, a kada je riječ o vremenskim uslovima kazao je "kako njima, tako nama" i da će crno-bijeli morati da se prilagode na visoke temperature.

Crnogorski fudbaler iz Partizana Marko Janković rekao je da ne poznaje kvalitet terena u Pljevljima i da nikad nije tamo igrao.

"Nijesam nikad bio tamo. Novo za mene... Prošle godine protiv Budućnosti, sada protiv Rudara. Iskreno da kažem, ne znam mnogo o Rudaru. Znam neke igrače koji su tamo, ali sve je to površno. Tek ćemo da se spremimo, ima vremena za to", kazao je Janković.

On je istakao da je Partizan apsolutni favorit, ali da se "nikad ne zna" jer su unaprijed dobijene utakmice najteže.

"Moramo maksimalno ozibljno da shvatimo ovakve utakmice. Samo to je put do prolaska", naveo je Janković.

Prva utakmica igraće se 12. jula u Crnoj Gori, a revanš sedam dana kasnije u Beogradu.