SDF: Paul Kalkbrenner - producent, glumac, muž, miljenik nacije

Ikona klupske muzičke scene, poznati njemački producent Paul Kalkbrenner  sa 13 godina počeo je da vlada plesnim podijumima, a svega nekoliko godina kasnije, postao je opsjednut detroitskim zvukom, čija srž i danas izbija iz njegovih setova. 

Objavljeno: 20. 06. 2018 - 18:15

Danas ovaj majstor za miks-pultom slovi za tvorca najboljih rejv žurki, a njegovo ime nezaobilazno je na najvećim svjetskim muzičkim festivalima. Ove godine tehno mag će prvi put posjetiti Crnu Goru i nastupom na Sea Dance festivalu u Buljarici objasniti zašto je miljenik publike širom svijeta. Evo i nekoliko interesantnih činjenica koje će vam predstaviti ovog čuvenog Njemca u punom sjaju.

On je filmska zvijezda

Čuveni njemački reditelj Hans Šter pozvao je Pola da komponuje muziku za njegovo ostvarenje “Berlin Calling”, filmsku priču o životu berlinskog DJ-a u jeku ekspanzije techno scene na prelazu između dva vijeka. Međutim, kroz zajednički rad zaključio je da je Kalkbrenner stvoren za glavnu rolu. Ko je gledao film zna zašto Šter nije pogriješio. Istoimeni album "Berlin Calling" širio se putem interneta kao svojevrsna techno biblija, i dostigao je zlatni tiraž, dok je glavni singl, ‘Sky and Sand’, u kome se pojavljuje i Kalkbrennerov mlađi brat Fritz, dostigao platinum tiraž sa preko 200.000 prodatih kopija. Interesovanje za sam film "Berlin Calling" najbolje ilustruje činjenica da je nekoliko godina neprestano bio na repertoaru berlinskog Kina Central!

Bez prefiksa DJ

Ne bi trebalo da ga oslovljavate sa DJ, jer on to zapravo nije. U prethodne dvije decenije sa sedam studijskih albuma pomjerio je granice elektronske muzike u dotad neslućene dimenzije, prvenstveno jer nastupa uživo isključivo sa svojom muzikom koja diktira trendove u elektronskoj muzici.

- DJ-evi obično miksaju dva audio zapisa sa određenog fajla ili CD-a. Neko ko svira uživo, kao što moja ekipa to čini oduvijek, radi više stvari odjednom: tu su bubnjevi, sitisajzer i neko ko će to da smiksa i udahne mu novi život na svakom narednom nastupu -  objasnio je njemački producent.

Zaljubljenik u fudbal

Kalkbrenner je strastveni navijač Bajerna iz Minhena. Na pitanje šta bi uradio kada bi se njegov nastup iz snova poklopio sa finalom Svjetskog prvenstva ili mečom za finale Lige šampiona, Kalkbrenner je dao interesantan odgovor:

- Uvijek markiram i blokiram datume kada bi moj tim možda mogao da igra u finalu nekog evropskog takmičenja. Jednostavno ne mogu da propustim tako nešto, a pogotovo ako govorimo o Svjetskom kupu.

Paul, pa Lady Gaga

Tvorac elektronskih klasika je alfa i omega na njemačkoj muzičkoj sceni, a čak ni Lady Gaga nije uspjela da mu preuzme titulu miljenika nacije. Na pitanje zašto je najveća zvijezda u Njemačkoj, Paul je odgovorio:

- Mislim da ljudi cijene to što stvaram muziku iz srca. Ne podliježem trendovima, to je vjerovatno jedini razlog.

Muzička porodica

Kalkbrenner je u braku sa rumunskom tehno zvijezdom Anom Siminom Grigoriuom. Njegov mlađi brat, Fritz Kalkbrenner, takođe se bavi muzikom i ozbiljno prijeti da dostigne slavu najvećeg njemačkog superstara.

 

Ulaznice po poklon cijeni samo do petka u ponoć

Ulaznice za ovogodišnje peto izdanje Sea Dance festivala se mogu naću u prodaji po najpovoljnijoj cijeni od 19,90 eura! Ovo je cijena sa čak 70% popusta i biće dostupna samo do petka 22. juna do kraja dana, nakon čega će paket ulaznica za sva tri dana biti skuplji. Ulaznice za Sea Dance festival po poklon cijeni mogu se nabaviti posredstvom Gigstix prodajne mreže, na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore. Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu Sea Dance Festivala www.seadancefestival.me