Bečić i Abazović se ne vraćaju u parlament dok se ne ispune uslovi iz Plana

U Briselu, delegacija Demokrata i Građanskog pokreta URA, predvođena predsjednicima ova dva politička subjekta, Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem, u prisustvu generalnog sekretara Demokrata Borisa Bogdanovića i potpredsjednika URA-e Miloša Konatara, susrela se sa Tomasom Majer-Hartingom, generalnim direktorom Odsjeka za Evropu i Centralnu Aziju u Ministarstvu inostranih poslova i odbrane Evropske unije. 

Objavljeno: 21. 06. 2018 - 16:05

Na čelu ovog ministarstva nalazi se visoka predstavnica za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku EU, Federika Mogerini.

Bečić i Abazović upoznali su gospodina Majer-Hartinga sa ukupnom političkom situacijom u Crnoj Gori, kao i sa institucionalnim i političkim stanjem u Crnoj Gori. U tom smislu, lideri Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA su gospodinu Majer-Hartingu predstavili Plan sveobuhvatnih izbornih reformi, koji je pozdravila Evropska komisija, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i ambasada SAD u Podgorici.

Tokom razgovora sa gospodinom Majer-Hartingom, Bečić i Abazović predočili su detaljnu razradu pomenutog Plana na 35 strana, u kojoj su ponuđena konkretna  rješenja za implementaciju pomenutog Plana.

Dvojica lidera su se visokom zvaničniku EU zahvalila na podršci Planu, kao i na pomoći koju su spremni da pruže u toku pregovaračkog procesa.

Oni su naglasili da će dati sve od sebe da se sprovedu u djelo sve tačke pomenutog Plana, te naglasili da se neće vraćati u redovan rad Skupštine Crne Gore sve dok se ne realiziju navedene tačke iz Plana, kao i dok se ne potvrdi datum Parlamentarnih i dogovori datum opštih lokalnih izbora u Crnoj Gori, kako je u konačnom  i definisano Planom.