Neće u parlament bez datuma izbora

Iako je komesar za proširenje Johanes Han na sastanku sa Bečićem i Abazovićem naglasio neophodnost da se debata vodi u parlamentu, lideri Demokrata i Ure su dan kasnije naglasili da neće učestvovati u redovnom radu parlamenta sve dok se ,,ne potvrdi datum parlamentarnih i dogovori datum lokalnih izbora

Objavljeno: 22. 06. 2018 - 06:58

 Poslanici Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA neće se vraćati u ,,redovan rad” Skupštine dok se ne potvrdi datum parlamentarnih i dogovori datum opštih lokalnih izbora u Crnoj Gori, poručili su lideri Aleksa Bečić i Dritan Abazović.

Delegacija Demokrata i Ure, predvođena Bečićem i Abazovićema razgovarala je u Briselu sa, generalnim direktorom Odsjeka za Evropu i Centralnu Aziju u Ministarstvu inostranih poslova i odbrane Evropske unije Tomasom MajerHartingom. Iz Demokrata je saopšteno da su Bečić i Abazović MajerHartingu predstavili Plan sveobuhvatnih izbornih reformi, koji je pozdravila Evropska komisija,

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici. Dvojica lidera su se, kako su kazali iz Demokrata, visokom zvaničniku EU zahvalila na podršci Planu, kao i na pomoći koju su spremni da pruže u toku pregovaračkog procesa.

- Oni su naglasili da će dati sve od sebe da se sprovedu u djelo sve tačke Plana i naglasili da se neće vraćati u redovan rad Skupštine dok se ne realiziju navedene tačke iz Plana, kao i dok se ne potvrdi datum parlamentarnih i dogovori datum opštih lokalnih izbora u Crnoj Gori, kako je definisano Planom, navodi se u saopštenju.