Sa računa firme „skinuli“ 1.666.000 eura

 Dvanaest osoba uhapšeno je zbog sumnje da su počinili prevaru na štetu firme „Roaming Montenegro“ i oštetili je za oko 1.666.000 eura

Objavljeno: 22. 06. 2018 - 06:45

Uhapšeni su Nikšićani D.P. (53), I.K. (27), D.M. (28), R.P. (25), D.B. (33), S.B. (38), Cetinjani N.V. (44), A.L. (44), V.M. (56), B.V. (64), D.I. (19) i S.K. (21). Za Podgoričaninom Nikolom Vujoševićem (24) raspisana je potjernica i za njim se intenzivno traga.

Oni su, kako se sumnja, 19. juna sa poslovnog računa „Roaming Montenegro“ d.o.o. Nikšić, otvorenog kod Erste banke, na osnovu falsifikovane dokumentacije obavili 33 transakcije odliva novca prema svojim računima.

Osumnjičeni su privedeni osnovnom državnom tužiocu u Podgorici.

Kako je pojašnjeno, sumnja se da je Nikola Vujošević na osnovu falsifikovane dokumentacije umjesto izvršnog direktora Dalibora Milovića prikazao sebe za izvršnog direktora ovog privrednog društva. Na osnovu te falsifikovane dokumentacije, dovodeći u zabludu službenika Erste banke, on je promijenio karton deponovanih potpisa u ovoj banci i aktivirao uslugu netbanking-a (elektronsko plaćanje) i tako došao do podataka o stanju i kretanju novčanih sredstava na računu.

- On je, kako se sumnja, 19. juna koristeći opciju netbanking-a izvršio 33 transfera odliva novca sa računa privrednog društva „Roaming Montenegro“ d.o.o Nikšić prema svojim računima i računima ostalih osumnjičenih lica otvorenih kod poslovnih banaka u Crnoj Gori - saopšteno je iz Uprave policije. On je na ovaj način, kako se sumnja, izvršio transfer – odliv novca sa računa privrednog društva „Roaming Montenegro“ d.o.o Nikšić na svoje račune otvorene kod poslovnih banaka u iznosu od 955.000 eura.

Ostatak novca je, sumnja se, u dogovoru sa ostalim osumnjičenima, prebacio na njihove račune i izvršio transfer od 20.793 eura na račun jednog privrednog društva koje se bavi prodajom tehnike, a u cilju kupovine tehničke opreme za sopstvene potrebe.

- Osumnjičeni su sa svojih računa uspjela da podignu određeni iznos gotovog novca do momenta podnošenja krivične prijave od strane Erste banke službenicima Uprave policije, nakon čega je zajedničkim aktivnostima službenika Uprave policije i ODT u Podgorici i Osnovnog suda u Podgorici ostatak novca blokiran na računima ovih fizičkih lica - saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Uprave policije u saradnji sa državnim tužiocem u ODT u Podgorici nastavljaju aktivnosti s ciljem utvrđivanja eventualnog učešća drugih lica u izvršenju ovog krivičnog djela