Četiri otkaza uoči polaska!

Muška rukometna reprezentacija na Mediteranskim igrama u Taragoni nastupaće sa 12, umjesto sa 16 igrača! Od puta u Španiju odustali su Ivan Perišić (nezvanično: klub mu nije dozvolio učešće na MI jer nijesu pod okriljem IHF), Branko i Stevan Vujović i Mirko Radović (nezvanično: povrede, umor)...

Objavljeno: 22. 06. 2018 - 11:29

 Četiri igrača koja su u Taragoni trebali da predvode nacionalni tim u mečevima sa Slovenijom i Egiptom (grupna faza), potvrdili su selektoru Draganu Đukiću sigurni dolazak nakon kvalifikacione utakmice za SP sa Hrvatskom 14. juna (prije sedam dana).

Prije toga, ista potvrda je stigla u aprilu i januaru. Dan pred put četiri mjesta su upražnjena, a nemoguće je izvršiti promjenu (jasne propozicije, lista je zaključena). Priča oko Mediteranskih igara i učešća obje selekcije počela je u oktobru prošle godine, razgovorom predsjednika RSCG Zorana Radojičića i prvog čovjeka Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušana Simonovića. Dogovor je uspostavljen, na oduševljenje obje strane.

COK je ispoštovao rukometni sport, karte su kupljene, oprema podijeljena, obezbijeđen smještaj i sve ostalo što prati tako veliko takmičenje. Do juče je javnost pričala o Vuku, danas o Stevanu, sjutra će možda o Marku ili Janku... Oni koji su, možda, do juče osuđivali nekoga kako ne igra za svoju državu, sada su u istoj koži.

Nažalost, mnogi igrači ne shvataju da gube priliku da se predstave na velikoj sceni, takmičenju, time i šansu za bolji ugovor, novi klub... I sve to dok u redu za nacionalni dres čekaju momci od Primorja do sjevera Crne Gore, a uskraćeno im je iskustvo igranja sa rukometnim velesilama. Bilo kako bilo - 12 momaka, od čega dva golmana, u subotu, u 12 časova protiv Slovenije moraće brže i bolje da trče, više šutiraju i pogađaju, da se čuvaju od isključenja i da ne dozvole Slovencima da lako poentiraju na Mediteranskim igrama.

Dragan Đukić: Nažalost - opet pričamo o onima koji ne igraju

Selektor Dragan Đukić kratko je za Arenu prokomentarisao posljednja četiri otkaza. - Igrača imamo, sa 12 idemo. Okupili smo se, trenirali, danas krećemo na put. Nažalost, opet ćemo doći u priliku da pričamo o momcima koji ne putuju, a ne želim da upadam u tu zamku – rekao je Đukić.

(foto: zimbio.com)