Na Cetinju otkriven stan sa oružjem, uhapšene dvije osobe

Policija je nakon višenedjeljnih aktivnosti na Cetinju otkrila i pretresla stan, tzv„štek“ sa oružjem, municijom i lažnom bradom za maskiranje i na licu mjesta uhapsila dvije osobe.

Objavljeno: 22. 06. 2018 - 21:37

Kako je saopšteno iz Uprave policije, pronađen je i kokain, kao i više telefona koji će biti predmet vještačenja i provjera.

Naime, nakon višenedeljnih aktivnosti došlo se do saznanja o lokaciji pomenutog stana, vlasništvo S.B. iz Cetinja, za koji su postojala saznanja da se u njemu nalaze sredstva za izvršenje teškog krivičnog djela. Službenici OB Cetinje su, u sadejstvu sa SKP, pribavili naredbu za pretres od sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju nakon čega su izvršili pretres ovog stana. Tom prilikom slobode su lišeni F.K. (29) i M.R. (27) iz Cetinja, za koje se sumnja da su posjedovali sredstva za izvršenje krivičnog djela koja su ovom prilikom pronađena i oduzeta.

Pretresom su pronađeni i oduzeti pištolj „CZ“ sa okvirom u kojem se nalazilo 11 metaka u ilegalnom posjedu, rezervni okvir sa 11 metaka, još dva rezervna okvira,  korice od pištolja, PVC kutija od pištolja „CZ“, 35 metaka za automatsku pušku, 43 komada metaka i 18 detonatorskih kapisli. Osim toga pronađeni su i oduzeti sedam mobilnih telefona sa SIM karticama, PVC zamotuljak sa sadržinom praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain i lažna brada za lice.

Nakon obavljenih konsultacija sa državnim tužocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju o svemu je upoznat i državni tužilac u Višem državnom tužilalaštvu u Podgorici. Državni tužilac u VDT u Podgorici je naložio da se ova dva lica liše slobode zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija, te da mu se privedu uz krivičnu prijavu. Obrada ovog predmeta se nastavlja u konsultaciji sa državnim tužiocem u VDT u Podgorici.

Pribavljeni operativni podaci ukazuju na sumnju da su ova dva lica povezana i sa izvršenjem i još nekih teških krivičnih djela na teritoriji Crne Gore, a policijske mjere i radnje na provjeri i dokazivanju tih saznanja su u toku.