Uhapšeni Filip Knežević i Marinko Rajković

Filip Knežević (29) i Marinko Rajković (27) uhapšeni su juče, kada je policija u „štek“ stanu koju su koristili pronašla oružje, municiju i lažnu bradu za maskiranje.

Objavljeno: 23. 06. 2018 - 07:06

Oni su uhapšeni nakon višenedjeljih aktivnosti policije, koja je prikupila operativna saznanja da spremaju likvidaciju.

 - Prilikom pretresa ovog stana uhapšene su dvije osobe. U stanu je pronađeno i oduzeto oružje, veća količina municije, eksplozivna sredstva i lažna brada za maskiranje koji su, kako se sumnja, bili namijenjeni izvršenju ovog krivičnog djela.

Pronađen je i kokain, kao i više telefona koji će biti predmet vještačenja i provjera - navode iz Uprave policije. Pretresom su pronađeni i oduzeti pištolj „CZ“ sa okvirom u kojem se nalazilo 11 metaka u ilegalnom posjedu, rezervni okvir sa 11 metaka, još dva rezervna okvira, korice od pištolja, PVC kutija od pištolja „CZ“, 35 metaka za automatsku pušku, 43 komada metaka i 18 detonatorskih kapisli. Osim toga pronađeni su i oduzeti sedam mobilnih telefona sa SIM karticama, PVC zamotuljak sa kokainom i lažna brada.

- Pribavljeni operativni podaci ukazuju na sumnju da su ova dva lica povezana i sa izvršenjem i još nekih teških krivič- nih djela na teritoriji Crne Gore, a policijske mjere i radnje na provjeri i dokazivanju tih saznanja su u toku - navode u Upravi policije.