Skupocjeni vozni park sveštenika SPC-a zauzeo košarkaški teren

Skupocjeni vozni park sveštenika SPC je izazivao nezadovoljstvo i revolt građana, a ovog vikenda posebno je naljutio Novosađane, piše infonet-vojvodina.rs.

Objavljeno: 25. 06. 2018 - 13:09

Razlog je slika koju su građani zatekli u nedjelju popodne, u centru grada.

“Dvadesetak automobila, mahom crnih skupocjenih četvorotočkaša, bilo je parkirano na košarkaškom terenu, u dvorištu gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”. Informaciju da su ovim automobilima na liturgiju u Sabornu crkvu u Novom Sadu stigli upravo sveštenici SPC danas nije bilo moguće potvrditi“, navodi se.

Građani, koji su prošli centrom grada i vidjeli kako je košarkaški teren u dvorištu gimnazije pretvoren u svojevrsno parkiralište bili su revoltirani. Većina Novosađana komentarisala je ovakvu sliku podsjećajući na skromnost patrijarha Pavla i njegovu naviku da svuda ide pješke ili autobusom.

vozni-park-2

“Čime bi se naše vladike vozile da se nisu zavjetovale na skromnost”, tim citatom patrijarha Pavla komentarisao je  sliku u centru Novog Sada jedan od građana.

O skromnosti patrijarha Pavla, nakon što je preminuo, podsjećali su i svjetski mediji. Britanska medijska kuća BBC prenijela je tada da je patrijarh Pavle bio ugledni teolog i lingvista, “poznat po ličnoj poniznosti i skromnosti”.

Rojters je pisao da je patrijarh Pavle više volio da ide gradskim prevozom i pješke nego da ga šofer vozi kolima.