Dačić o hapšenju Miše Banane: Laknuće mi ako je on

Na vijest da je Rodoljub Radulović, pod nadimkom Miša Banana, uhapšen u Brazilu odnosno u Rio de Žaneiru, reagovao je i potpredsjednik srpske Vlade Ivica Dačić.

Objavljeno: 26. 06. 2018 - 09:31

"Volio bih da Radulović ispriča šta ima i da time stavimo tačku na sve izmišljotine", poručio je Dačić u izjavi za Kurir ističući da bi jako volio da je riječ o tačnoj informaciji. 

On smatra da bi sada trebala da se "trese" ekipa bivšeg predsjednika Borisa Tadića i oni koju su ih podržavali.

"Meni će laknuti ako se ova informacija ispostavi kao tačna", kazao je Dačić.

Podsjećamo da je Rodoljub Radulović rođeni Kotoranin, već devet godina u bjekstvu, a ranije je osuđen na 11 godina robije.

Nadimak Banana dobio je nakon otvaranje firme "Banana king" koja je primarno transportovala banane, a potom i šećer i soju, da bi se kasnije ipak, kako se sumnja, Miša "prebacio" na kokain.

Radulović je često bio u društvu estrade i političara, a pisalo se i njegovoj burnoj vezi sa pop pjevačicom Anom Nikolić koja mu je kasnije i posvetila pjesmu.

Osim toga, on je 2009. godine snimljen na tajnoj večeri sa Ivicom Dačićem. Srpske "Novosti" su ranije pisale da je Radulović uputio pismo Dačiću u kom piše: "Nijesam kriv za rušenje srpskog premijera i Vlade Srbije. Ja sam žrtveni jarac".