Kostić osumnjičen za prevaru u Crnoj Gori

Darko Kostić, modni dizajner, koji je u pritvoru zbog sumnje da je polno uznemiravao dvojicu mladića, uskoro će ponovo biti saslušan i to zbog sumnje da je prevario jednu crnogorsku kompaniju, objavili su beogradski mediji.

Objavljeno: 26. 06. 2018 - 14:43

Naime, crnogorsko Osnovno tužilaštvo u Podgorici putem međunarodne pravne pomoći Prvom osnovom tužilaštvu dostavilo je obimnu dokumentaciju koja dizajnera sumnjiči da je ojadio jednu firmu iz Crne Gore za 2.000 eura.

- Protiv Kostića je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je tokom septembra i oktobra prošle godine s kompanijom koja je organizator poznate manifestacije dogovorio učešće na 20. Fešn konekšenu. Dogovor je bio da prikaže svoju najnoviju modnu kolekciju. Organizatori su mu uplatili dogovoreni honorar, ali je ona najprije odložio, a zatim i otkazao dolazak na modnu reviju, a novac koji mu je dat nije vratio - rekao je izvor "Kurira".

Revija na kojoj se Kostić nije pojavio održana je 22. oktobra u Podgorici.

- Novac mu je uplaćen mjesec dana ranije, a osim toga, na zahtjev Kostića je prethodno organizovan njegov dolazak u Podgoricu. Organizator mu je tada platio čak i hotel i avionski prevoz.