Janović: Pedeset hiljada eura za vaterpoliste

Ministar sporta Nikola Janović, priredio je u Ministarstvu sporta prijem za članove vaterpolo reprezentacije, koja je u Budimpešti, osvojila titulu prvaka Svjetske lige, drugu u istoriji crnogorskog vaterpola.

Objavljeno: 27. 06. 2018 - 11:50

Čestitajući im, briljantnu  pobjedu, kojom se, kako je rekao, danas diči i ponosi cijela Crna Gora, Janović je kazao da je  ,,prijem u čast osvajača Svjetske lige, uz finansijsku podršku, najmanje što  kao Ministarstvo sporta, u ime Vlade Crne Gore, možemo da uradimo za  najbolje crnogorske  vaterpoliste,  koji su našu državu nakon devet godina, ponovo popeli na pobjednički prijesto i vratili je tamo gdje joj je i mjesto, medju svjetske vaterpolo velesile”. Janović je najavio da će Ministarstvo sporta podržati Vaterpolo i plivački savez Crne Gore sa 50 hiljada eura, neophodnih  za realizaciju obaveza iz Svjetske lige.

S obzirom na to da  je dio izabranika selektora Vladimira Gojkovića, već otputovao u špansku Taragonu, gdje od 27. juna do 1. jula učestvuju na Mediteranskim igrama, na prijem kod ministra sporta došli su igrači koji će predstojeću pauzu iskoristiti da se odmore i što bolje pripreme, za najveći izazov koji ih očekuje ovog ljeta, a to je Evropsko prvenstvo u Barseloni.

janovicvaterpolisti

Zahvaljujući se Ministarstvu sporta na prijemu,  vaterpolisti Aleksandar Ivović, Mlađan Janović, Dejan Lazović i Saša Mišić,  poručili su u ime svojih saigrača, da im uz podršku države, pobjeda u Svjetskoj ligi daje snažan vjetar u jedra i obećali da će na predstojećem Evropskom prvenstvu, dati sve od sebe da obraduju Crnu Goru jednom od medalja.  

Pored Ivovića, Janovića, Lazovića i Mišića, prijemu u Ministarstvu sporta, prisustvovali su i predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Dejan Bajić i V.D. direktora saveza Radovan Milinić, koji su  ministru Janoviću zahvalili na izdašnoj podršci, lično mu čestitajući novi  Zakon o sportu,  koji je Skupština Crne Gore usvojila na jučerašnjem zasjedanju. uvjereni da će, nova zakonska rješenja dati snažan podstrek razvoju crnogorskog sporta.

2018-06-27-ministar-janovic-sa-vaterpolistima-004