Državni sekretar Svete Stolice stigao u Crnu Goru

Državni sekretar Svete Stolice kardinal Pjetro Parolin stigao je u višednevnu zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Objavljeno: 27. 06. 2018 - 12:30

Prvu ličnost izvršne vlasti Vatikana dočekao je u Podgorici, uz najviše državne počasti, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.
U toku su razgovori premijera Markovića i kardinala Parolina u četiri oka, nakon kojih slijede zvanični crnogorsko-vatikanski razgovori.
Premijer Marković i kardinal Parolin će se po okončanju zvaničnih razgovora, danas rano popodne, obratiti javnosti.
Kardinal Parolin sastaće se danas na radnom ručku sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, a sjutra s predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem i ministrom kulture Aleksandrom Bogdanovićem.

 </p>

 Zvanični razgovori najviših zvaničnika Crne Gore i Svete Stolice biće prilika za dodatno produbljivanje odličnih bilateralnih odnosa koje dijele temeljne civilizacijske vrijednosti mira i pravde. Odnosi naše zemlje i Vatikana datiraju još iz 1886. kada je potpisan Konkordat između Crne Gore i Svete Stolice.
Državni sekretar Svete stolice će u četvrtak obići Cetinje, služiti svetu misu u Katedrali Presvetog Srca Isusovog u Podgorici i razgovarati u crkvi Svetog Antuna u Tuzima sa svještenstvom i vjernicima.
Kardinal Parolin će u petak služiti svete mise u Katedrali Svetog Petra Apostola u Baru i Katedrali Svetog Tripuna u Kotoru.