Crna Gora i EU imaju dobru saradnju

Crna Gora i Evropska unija (EU) imaju izuzetno dobru, partnersku saradnju, što je potvrđeno i nedavnim otvaranjem poglavlja 17, ukupno 31. u pregovaračkom procesu, ocijenili su crnogorski predsjednik Milo Đukanović i šef Delegacije EU u Podgorici, Aivo Orav.

Objavljeno: 28. 06. 2018 - 19:37

Orav je danas na sastanku sa Đukanovićem kazao da je to i pokazatelj liderske pozicije Crne Gore u tom procesu.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegove Službe za informisanje, rekao da je usvajanje evropskog sistema vrijednosti strateški cilj Crne Gore kojem je država u potpunosti posvećena.

„Put do tog cilja vodi nas kroz nastavak i dalje dinamiziranje reformi, brži ekonomski razvoj i izgradnju institucija u interesu boljeg kvaliteta života građana“, poručio je Đukanović.

Sagovornici su pozdravili odluku dijela opozicije da svoje djelovanje nastavi u institucijama sistema, uz uvjerenje da je dijalog najoptimalniji izbor za sve političke subjekte.

Kao lider vodeće partije, Đukanović je pokazao spremnost da i u toj ulozi pruži doprinos u tom pravcu.

Đukanović i Orav izrazili su opredjeljenje za dalju konstruktivnu partnersku saradnju, kako bi Crna Gora na najbolji način odgovorila izazovima na putu do punopravnog članstva.

Ovaj članak je napisan u okviru projekta "Rastimo zajedno 3 - Informacije o EU putem web portala" koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori. Članak ne predstavlja nužno službeni stav Evropske unije.