Džikić na sastanku sa Bartomeuom

Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić učestvovao je u utorak na sastanku trenera evroligaških klubova sa predsjednikom Evrolige Đordijem Bartomeuom.

Objavljeno: 29. 06. 2018 - 10:51

Sastanku prisustvuje i Crnogorac Dejan Radonjić, trener koji je Bajern u sezoni za nama uveo u Evroligu, a ovih dana je u aktivnim pregovorima sa Bavarcima oko produžetka saradnje.

Radilo se o petočasovnom sastanku, u kojem su treneri iznijeli svoja mišljenja o nizu tema. U fokusu je bilo finansiranje klubova u budućnosti, proširivanje baze košarkaških fanova na najmlađe i težnja da Evroliga razvije veći stepen povjerenja i direktniju komunikaciju sa trenerima svojih klubova.

“Rast biznisa Evrolige znači i značiće rast biznisa vaših klubova. Cilj nije samo da razmjenjujemo informacije, već i da radimo zajedno za dobro svih”,  poručio je Bartomeu.

Džikić je tako dio samita trenerske elite, među kojima su i Željko Obradović, Ergin Ataman, Ćavi Paskval, Pedro Martinez, Dimitris Itudis… Ovi sastanci sa čelnicima Evrolige tradicija su takmičenja već 18 godina.