Omladinac: Drašković nikad nije konzumirala nedozvoljeni suplement

Ana Drašković nikada nije konzumirala bilo koji nedozvoljeni suplement, saopšteno je iz njenog karate kluba Omladinac.

Objavljeno: 01. 07. 2018 - 20:40

U saopštenju se dalje navodi da je Drašković dokazana reprezentativka koja je na borilistima širom svijeta izgradila svoje ime kao vrhunska sportistkinja, koja se svojim radom, trudom i zalaganjem izborila za sve svoje uspjehe.

Međunarodni komitet Mediteranskih igara saopštio je da je Drašković bila pozitivna na doping testu, navodeći da je u njenom uzorku pronađena supstanca furosemid. 

Podgorički klub saopštio je da je Drašković reprezentativna takmičarka koja je u svojoj karijeri dala veliki doprinos rezultatima Omladinca i reprezentacije Crne Gore.

"Karijeru je počela sa devet godina i od tada neprekidno trenira u našem klubu. Doktrina našeg kluba zasniva se na zdravoj ishrani i svakodnevnim intenzivnim treninzima. Mi postižemo vrhunske rezultate isključivo radom i sigurni smo da nijedan naš takmičar nikada nije koristio i ne koristi bilo kakve nedozvoljene suplemente. Zbog svega navedenog znamo da Ana Drašković nikad nije konzumirala bilo koji nedozvoljeni supplement", piše u saopštenju Omladinca.

Navodi se da Drašković u toku karijere nije imala niti jednu grešku na tatamiju i van njega. 

"Da li je njena krivica što sve svjetske sportiste gleda kroz lični primjer i sa apsolutnim povjerenjem je pitanje koje je nauk za buduća vremena njoj, a možda i svim sportistima iz Crne Gore, a koje će Ana platiti suspenzijom. Test B nije radila jer se radi iz istog urina pa bi rezultat bio potpuno isti, a suspenzija bila dvostruko veća. Njena jedina greška je što nije vodila računa o svojim stvarima i što je na takmičenju možda popila vodu iz druge boce osobe koja nije iz naše reprezentacije", piše saopštenju.

Navodi se da njen nalaz jeste pokazao prisustvo diuretika, ali da je proces uzimanja uzorka protekao bez prisustva ljekara crnogorske reprezentacije i uz niz neregularnosti koje u tom momentu nije moguće dokazati.

"Predsjednik kluba, Upravni odbor i svi članovi KK Omladinac vjeruju u Anu. Ona će kao i do sada svojim sportskim ponašanjem u borilištu i van njega dokazati da je ovo bio neprijatan splet okolnosti", piše u saopštenju podgoričkog karate kluba Omladinac.