Pet načina da pobijedite migrenu

Ako imate jake bolove u glavi, prije nego što odete na pregled kod ljekara koji će vam propisati odgovarajuću terapiju, možete se poslužiti ovim trikovima. Riječ je o prirodnim metodama, koje mogu znatno ublažiti bol kod migrene, piše Hello Giggles.

Objavljeno: 03. 07. 2018 - 16:35

Idite u mračnu i mirnu sobu

Doktorka Suzan Hačinson kazala je za Hello Giggles da, ako možete, kada osjetite migrenu, odete u mirnu, mračnu sobu i odmorite se. Dodatni savjet je da legnete i postavite led na vrat ili čelo.

Kupka u gorkoj soli

Ako ste kod kuće, Suzan preporučuje da se kupate u gorkoj soli. Ova so sadrži magnezijum, mineral koji opušta nerve, mišiće i prenosi nervne impulse po cijelom tijelu i mozgu, te može da spriječi jake napade.

Popijte veliku čašu vode

Doktorka objašnjava da je hidratacija veoma bitna za sprečavanje migrena. U trenutku kada osjetite da će da se javi migrena odmah posegnite za velikom čašom vode – posebno ako vam se suše usta ili je vrijeme toplo.

Idite na masaže

Masaža glave vam takođe može pomoći u otklanjanju bola koji izazivaju migrene.

– Samo izaberite metod koji je malo nježniji, u odnosu na vibracione masaže i pritiske. Ovo naročito važi za predio glave i vrata, jer jaka masaža može da pogorša neprijatnost – ističe Suzan.

Pijte čaj od đumbira

– Đumbir sadrži više od 200 moćnih supstanci u svojim uljima i koristi se već 2.000 godina u ishrani – kazala je za Hello Giggles. U mnogim slučajevima đumbir smiruje kontrakcije mišića i upalu, što je odlična kombinacija za borbu protiv migrene.