Uhapšen 74-godišnjak iz Njemačke sa 38 kila marihuane

Na graničnom prelazu Bajakovo u ponedjeljak je zaplijenjeno 38 kilograma marihuane koju je u automobilu Nissan Navara njemačkih registracija namjeravao prokrijumčariti 74-godišnji njemački državljanin, izvijestila je u srijedu vukovarsko-srijemska policija.

Objavljeno: 04. 07. 2018 - 13:31

Prema riječima voditelja Odsjeka kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske Krešimira Hunjeta, droga je najvjerovatnije bila namijenjena tržištu EU odnosno Njemačke, a postoje pretpostavke da dolazi sa Kosova.

Zamjenik načelnika Područnog carinskog ureda u Osijeku Anto Antunović naveo je kako je droga pronađena u dograđenom krovu prtljažnog prostora automobila kojim je upravljao 74-godišnji državljanin Njemačke. Pregledom dograđenog prostora pronađeno je 38 paketa ukupne mase 38 kilograma za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da je riječ o marihuani, rečeno je na konferenciji za novinare.

"Ova droga je dokaz kako je balkanska ruta i dalje jedan od najatraktivnijih pravaca za krijumčarenje droga na područje zapadne Europe", ustvrdio je zamjenik načelnika policijske uprave Goran Lovrić.

Državljanin Njemačke je uhapšen i uz krivičnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.